Tessa.

Lieve knappe Tessa!

Deze prachtige energieke lieve dame is geboren in mei 2021. Daar kan je dus nog lang van genieten. En je krijgt er heel wat voor terug als je Tessa Kiest! Tessa is een heerlijke hond die graag met jou op avontuur wil.

Tessa is ongelofelijk blij als je thuiskomt. De meeste Mechelse herders zijn wat eenkennig, maar Tessa heeft daar totaal geen last van. Vooral met een koekje is ze meteen om. Tessa is wel een goeie waakhond. Dat ze buiten voor iedereen aardig is, betekent niet dat ze thuis niet waaks is.

Ze houdt van wandelen, spelen met haar touw en handkusjes geven is haar favoriet. Ze slaat haar pootjes dan om je arm en geeft je heel veel kusjes!

Tessa luistert al heel erg goed! Zo kan ze de basiscommando’s: zit, blijf/wachten (bij de weg bijvoorbeeld) poot, lig, plaats en los (voor het touw en de bal is dit vooral handig 😉).

Ze heeft nog wel wat te leren wanneer je op pad met haar gaat. Ze is opgegroeid in een prikkelarm gebied op een boerderij. We wandelen dagelijks met haar, maar helaas valt er in ons kleine dorpje niet zoveel te beleven. Ze is dus, op de enkele fietser en voorbijganger, niet heel veel gewend. Ze heeft nog wat training nodig. We zien ook dat ze wel wat angstig is bij andere honden. Het liefst zoeken we dus een plekje voor haar zonder andere honden of katten zodat ze rustig kan wennen en getraind kan worden.

Tessa is wel gewend aan de auto. Ze is eerst wat nerveus, maar blijft netjes op de achterbank en gaat dan ook liggen.

Tessa leert ontzettend snel en ze vindt het ook heel erg leuk om te leren. Trucjes heeft ze binnen no time door. En hondenpuzzels lost ze binnen enkele seconden op. Tessa zou dan ook passen bij iemand die haar een beetje kan uitdagen en veel aandacht aan haar geeft. Mechelse herders zijn echte werkhonden en Tessa is geen uitzondering.

Met kleinere, weg rennende, of vliegende dieren plaatsen wij Tessa niet. Ze laat, zoals vele Mechelse herders, jaaggedrag zien wanneer iets snelle bewegingen maakt. Denk aan katten, konijnen, knaagdieren en vogels. Je kan haar hier zeker wel in sturen, maar ermee samenwonen is wel iets te veel gevraagd. Bij kleine kinderen plaatsen wij haar ook niet. Niet omdat ze daar gemeen tegen doet, maar ze zal hier veel te lomp voor zijn.

Tessa is met haar kleine flapoortje een zeer aandoenlijke hond die een tweede kans verdiend. We zoeken een gouden mandje voor haar. Kan jij haar die geven?

Tessa is gevaccineerd, ontwormt, ontvlooid, gesteriliseerd en is gechipt.

Stuur dan een mail naar: estherjoosten1989@gmail.com