Over ons

Wat doen wij?

Stichting Dierentehuis Ter Marse heeft als voornaamste doelstelling de opvang van thuisloze honden en katten in haar verzorgingsgebied. Het werk-/verzorgingsgebied van het Dierentehuis omvat de gemeenten Stadskanaal, Midden-Groningen, Westerwolde en Borger-Odoorn.

Klik hier voor meer informatie over de organisatie »

Geschiedenis

In 1968 werd Dierentehuis Ter Marse opgericht met als primair doel: opvang van zwerfhonden en zwerfkatten. Het asiel was tot begin 2006 gevestigd aan de Maarsbroek te Stadskanaal. In 2006 zijn we verhuisd naar het huidig onderkomen: een prachtig pand aan de Stelmaker 10 te Stadskanaal. Hier hebben de dieren veel meer ruimte, is de omgeving veiliger, schoner en minder stressvol en zijn de werkomstandigheden voor het personeel veel beter. In ons nieuw pand is behalve een dierenasiel ook een dierenpension voor honden en katten aanwezig. Stichting Dierentehuis Ter Marse vierde in 2018 haar 50-jarig jubileum. Tijdens deze periode is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie en vervult maatschappelijk gezien voor de gehele regio, en zelfs daarbuiten, een belangrijke rol.

Missie

Het asiel is er in de eerste plaats om zwerfdieren op te vangen. In de tijd dat een zwerfdier in het asiel verblijft krijgt het daar goede voeding en verzorging, een warm onderkomen en indien nodig medische verzorging door een aan het asiel verbonden dierenarts. Indien de hond of kat binnen twee weken niet door de eigenaar wordt opgehaald dan wordt er gestart met het zoeken naar een goed thuis voor het dier. Het asiel vangt ook dieren op die niet meer thuis kunnen wonen, de zogenaamde afstandsdieren. Voor hen geldt uiteraard dezelfde goede verzorging als voor zwerfdieren.

Klik hier voor meer over onze visie »