Wat wij doen

Zwerfdieren

Zwervend aangetroffen dieren binnen het werkgebied krijgen een plek in het asiel en blijven daar tenminste twee weken, of totdat een eigenaar zich meld. Dit is een wettelijke termijn om een eigenaar ruim de gelegenheid te geven zijn vermiste dier terug te vinden. Gelukkig is het zo dat veel zwervertjes inderdaad snel door hun eigenaar worden opgehaald. Wanneer deze twee weken voorbij zijn gaan onze medewerkers zorgvuldig op zoek naar een geschikte nieuwe baas.

Klik hier voor gevonden dieren »

Afstandsdieren

Het opvangen van honden en katten beperkt zich niet tot alleen zwerfdieren. Ook biedt het asiel opvang voor dieren waarvan door omstandigheden de baas niet langer voor kan of wil zorgen. Uiteraard wordt er ook voor deze dieren een nieuw baasje gezocht. Onze medewerkers doen er alles aan om een goede match te maken.

Klik hier voor asieldieren »

Nazorg

Enige tijd na de plaatsing wordt door een inspecteur, in het kader van de nazorg, controle verricht bij het geplaatste dier en zijn nieuwe eigenaar. Aan de hand van een standaardformulier worden een aantal vragen gesteld. Blijken er problemen of klachten te zijn worden deze doorgegeven aan het asiel. Maar ook de leuke kanten van het verzorgen van het nieuwe huisdier worden belicht. We krijgen jaarlijks tientallen brieven met foto’s van gelukkige dieren en eigenaren. Het bestuur en de medewerkers van het asiel stellen het zeer op prijs op de hoogte te blijven van het wel en wee van hun geplaatste dieren. Een enkele keer komt het voor dat een dier in zijn nieuwe thuis niet op de juiste manier wordt behandeld. Als er na overleg geen verbetering optreedt, kan het dier worden teruggehaald.

Pension

Pension voor honden van 30-07-2023 t/m 28-08-2023 is volgeboekt

Met onze voorzieningen en de expertise die we in huis hebben kunnen wij ook pension gelegenheid voor honden en katten aanbieden. Hier gaan wel enkele (wettelijke) regels mee gemoeid. Zo blijven de vaccinatiebewijzen tijdens het verblijf in pension bij ons achter in het dierentehuis. Het is dus noodzakelijk deze mee te nemen bij het brengen van het dier. Persoonlijk verzoek is de dieren daarnaast recent te hebben ontwormd en ontvlooid.

Honden

Om de hond op te kunnen nemen in ons pension, moet deze geldig gevaccineerd zijn. Dit betekent dat de laatst gegeven vaccinatie niet ouder mag zijn dan een jaar (gerekend vanaf de datum waarop de hond weer wordt opgehaald). De vaccinaties die de hond in ieder geval moet hebben zijn tegen:

  • Parvo (nr. 3 in het vaccinatiebewijs)
  • Hondenziekte (nr. 4 in het vaccinatiebewijs)
  • Leverziekte (nr. 5 in het vaccinatiebewijs)
  • Ziekte van Weil (nr. 6 in het vaccinatiebewijs)
  • Kennelhoest (nr. 8 in het vaccinatiebewijs)

Een geldige titerverklaring voor de vaccinaties 3, 4 en 5 (DHP) geldt ook als vaccinatiebewijs. Hiervan moet een papieren of digitaal exemplaar aan het dierentehuis geleverd worden.

Katten

Om een kat op te kunnen nemen in ons pension, moet deze geldig gevaccineerd zijn. Dit betekent dat de laatst gegeven vaccinatie niet ouder mag zijn dan een jaar (gerekend vanaf de datum waarop de kat weer wordt opgehaald). De vaccinaties die de kat in ieder geval moet hebben zijn tegen:

  • Kattenziekte (nr. 13 in het vaccinatiebewijs)
  • Niesziekte (nr. 14 in het vaccinatiebewijs)

Dierenambulance

Dierentehuis Ter Marse heeft een eigen dierenambulancedienst. De dierenambulance is 24 uur per dag, 7 dagen in de week, bereikbaar. De ambulance haalt gewonde en zwervende dieren op in het verzorgingsgebied. De werkzaamheden voor de dierenambulance worden uitgevoerd door vrijwilligers. Wij zijn heel erg blij dat wij in 2014 van Stichting Dierenlot de beschikking kregen over twee nieuwe dierenambulances.

Klik hier voor meer informatie over de dierenambulance »