Octavia (31-7 GEADOPTEERD!)

Deze prachtige dame heeft een probleem: resting bitch face. Dit komt er op neer, dat hoe en wanneer ze je ook aankijkt, Octavia eigenlijk altijd een chagrijnige uitdrukking heeft! Dit is absoluut geen weerspiegeling van haar karakter, maar niet zo heel handig als we haar mooi op de website willen zetten.

Octavia is, zoals vele van de bij ons aanwezige katten, op straat gevonden en een eigenaar heeft zich niet gemeld. Inmiddels hebben wij haar natuurlijk gechipt en zal dit lot haar niet nog een keer treffen! Door de dierenarts is ze op pas 5 jaar oud geschat, maar ze heeft de uitstraling van een oudere dame. Waarschijnlijk door haar uitdrukking! Op dit moment maalt ze er niet om de buitenwereld te verkennen, maar of dat ook betekent dat ze het goed zou doen als binnenkant kunnen we niet garanderen.

Andere katten tolereert ze, als ze maar vriendelijk zijn tegen haar. Of ditzelfde van toepassing is op honden kunnen we niet zeggen. Ook denken we dat ze op zich prima kan samenleven met kinderen, al moeten die wel katten gewend zijn. Heel soms is ze er even klaar mee en kan ze nog wel eens van zich af slaan. Dit gebeurt niet vaak, maar met kinderen wil je uiteraard geen risico lopen!

Om toch een iets zachter beeld te geven van Octavia, hebben we een van haar favoriete bezigheden gefilmd: koekjes bakken (het geschreeuw alvast een preview van een van de andere katten)! Met volle overgave kneed ze met haar voorpootjes de ondergrond. Ze kan hier helemaal in op gaan en er hard bij spinnen. Je wordt al zen als je er naar kijkt. Mag Octavia bij jou thuis verder kneden?