Mollie

Gezocht, een lief baasje voor Mollie

Wij zoeken voor Mollie, een teefje die gesteriliseerd is, een nieuw baasje.

Mollie is een lieve, maar angstige hond, die wil gaan happen als ze schrikt of bang is. Vreemden kunnen haar dan ook niet benaderen of aaien. Alleen mensen die zij vertrouwd kunnen haar benaderen en aanhalen. Bij ons zijn dat alleen de leden van het gezin, maar ook bij ons wil ze, als ze schrikt, happen. Hier kwamen wij pas achter, nadat we haar in huis genomen hadden. Zij is dus niet geschikt voor een gezin met kleine kinderen. Buiten dat Mollie een angstig hondje is, is het van nature wel een lief beest en ook een enorme knuffelkont als ze je eenmaal vertrouwd.

We hebben haar als herplaatser in huis genomen, omdat ze met katten overweg kon, maar heeft onlangs toch gehapt naar 1 van onze katten die uit haar drinkbakje dronk.

Mollie is zeven jaar oud en komt uit Bulgarije bij een Nederlands echtpaar vandaan die daar woonden, maar om gezondheidsredenen terug gingen keren naar Nederland. Zodoende is Mollie bij ons gekomen. Zij heeft daar geleefd met 4 andere honden en 6 katten op een groot stuk land. Wij hebben haar samen met 1 van die andere honden in huis gehaald.

Mollie is een asbakkenras, met de kenmerken van een Border Collie. Zij is gechipt en heeft een paspoort. Vanwege haar gedrag, het happen, zoeken wij met spoed een nieuw baasje die weet hoe hij/zij hier mee om moet gaan.

Voor meer informatie: heidi-daniel@ziggo.nl