Loebas

Over Loebas;

Loebas is een enorme lieve en aanhankelijke reus van een hond. Hij is gek op knuffelen met zijn baasjes (vanaf dag 1 bij ons al aanhankelijk) en wil graag bij zijn mensen in de buurt zijn. Ook vreemden benadert hij netjes.

Maar Loebas heeft ook een verdrietige kant. In zijn jeugd en ook op volwassen leeftijd is hij aangevallen door andere honden. Als gevolg hiervan vindt hij contact met andere honden ingewikkeld. Aan de ene kant vindt hij ze heel interessant, maar aan de andere kant vindt hij ze ook erg spannend. Dit leidt vooral tot vermijdend gedrag, iets wat natuurlijk heel netjes is! Maar als Loebas teveel spanning voelt (bijvoorbeeld wanneer een andere hond op wandeling toch te dichtbij komt), dan kan hij ook zijn lichaam inzetten. En dan is hij natuurlijk een hele grote en hele sterke hond!

Daarom zoeken wij voor Loebas een huisje zonder andere honden. En natuurlijk een baas die het accepteert dat Loebas niet met alle andere honden vriendjes kan/wil zijn. Een baas die netjes leiding geeft, grenzen stelt, maar ook verantwoordelijkheid neemt en confrontaties uit de weg gaat voor ze kunnen gebeuren. Een baas welke bereid is om met professionele begeleiding te werken aan zijn trauma. Natuurlijk wordt Loebas op moment uit voorzorg getraind met de muilkorf. Ivm Loebas zijn formaat en rugzak zijn kinderen onder de 12 jaar geen match, ook katten is hij niet gewend en wil hij graag achteraan hebben wij hier ervaren.

Naam: Loebas

Leeftijd: 3,5

Geboorte datum: 09/05/2020

Geslacht: Reu

Gecastreerd: JA

Schofthoogte: 79CM

Gewicht: 65KG

Kent basis commando’s: JA

Gedrag aan de lijn: Loopt netjes mee (bij dichtbij benaderen andere hond kan hij uitvallen, verstijven of vluchten)

Kan loslopen: Onbekend (ivm onverwerkt trauma momenteel niet)

Kan mee in de auto: JA

Kan alleen thuisblijven: JA (dit moet uiteraard opnieuw opgebouwd worden)

Kan met katten: NEE

Kan met honden: NEE

Kan met kinderen: NEE

Heeft allergieën: Zo ver bekend is niet

Heeft gezondheidsproblemen: Zo ver bekend is niet (zijn bij dierenarts geweest voor algemene controle)

Is geopereerd in het verleden: Ja aan navelbreuk op 7wkn en ivm castratie.

Zindelijk: JA

Waaksheid: Beperkt waakzaam

Vachtverzorging: Wekelijks kammen minimaal 2x per jaar naar trimsalon

Contact: info@hondenhotelaandachtig.nl