Dré (GERESERVEERD)

Je hebt de Labradoodle tegenwoordig in vele varianten. Zo ook onze Dré. Hij is zelfs nog iets ruwharig en staat vrij hoog op zijn poten voor Labradoodle.

Dré is bij ons binnengekomen omdat zijn baasjes meer gingen werken. Ze konden bieden hem niet meer wat hij nodig heeft. Helaas merken wij dat er in het verleden toch te weinig met hem gedaan is. Zo is hij in alles erg onzeker en wordt hij erg zenuwachtig. Dit kan soms al in de kleinste dingen zitten. Bijvoorbeeld om even te wachten totdat jij een deur geopend hebt.

Naast zijn onzekerheid heeft hij ook nog eens enorme verlatingsangst. Hierdoor wordt hij erg claimerig als hij in de gaten krijgt dat hij niet mee mag. Hij is dan niet te corrigeren en moeilijk van jou te scheiden. Hij klemt zich dan letterlijk aan jou vast.

Gelukkig schuilt er achter deze onzekerheid ook een hond die het heerlijk om te knuffelen en is hij goed trainbaar met iets lekkers. Ook kan hij wel redelijk luisteren. Maar dat is meestal op de momenten dat hij daar zin aan heeft. Maar goed hij is pas tweeënhalf jaar oud. Nog iets wat hij helemaal niet leuk vindt is het trimmen. Dat is altijd een hele opgave. Gelukkig is hij pas geleden geweest en kan hij er nog even tegenaan.

Wij weten dat hij heeft samen geleefd met een andere hond. Hij kan dus eventueel samen leven met een andere hond. Mits deze hond net zo groot als hem is. Hij vindt kleiner honden en hele grote honden spannend. Gezien zijn onzekerheid plaatsen wij hem niet kinderen. Ook plaatsen wij hem niet bij katten.

Kortom durf jij verder te kijken dan zijn onzekerheid en verlatingsangst? En durf jij het aan om hem hierin te trainen? Dan zal je er ongetwijfeld een hele leuke hond voor terug krijgen. Neem dan contact met ons op.