Dierenambulance-vrijwilligers in nieuwe kleding gestoken

De vrijwilligers van Dierenambulance Stadskanaal, onderdeel van Stichting Dierentehuis Ter Marse, hebben dankzij de firma Onrust uit Nieuw-Buinen nieuwe Storvik werkjassen gekregen!

Donderdag 26 januari werden de jassen symbolisch overgedragen aan enkele dierenambulance-medewerkers.

Alberta Engelkes van de firma Onrust was, via een sponsoractie onder bedrijven voor Dierentehuis Ter Marse, vorig voorjaar in contact gekomen met het dierentehuis. Tot die tijd had zij eigenlijk geen idee wat het werk van het dierenasiel en de dierenambulance precies inhield.

Maar na een bezoek aan het asiel, een rondleiding en uitleg over de werkzaamheden was zij erg onder de indruk. De vraag of de firma Onrust misschien iets voor de stichting zou kunnen betekenen werd dan ook met een volmondig JA beantwoord. Na enig overleg hoe dit het beste zou kunnen heeft dit geresulteerd in de levering van nieuwe kleding voor de dierenambulance-vrijwilligers.

De jassen zijn voorzien van een uitneembare binnenvoering en de mouwen zijn afritsbaar, waardoor de jas het hele jaar door te gebruiken is. Ze zijn makkelijk schoon te maken, want vies worden is onvermijdelijk bij het ambulancewerk. Bovendien zijn de jassen aan de voor- en achterzijde voorzien van de zilverkleurige tekst “Dierenambulance Stadskanaal” . Hierdoor zijn de vrijwilligers beter herkenbaar tijdens hun werk. Er is bewust gekozen voor een wat donkere kleur jas omdat felle kleuren dieren af kunnen schrikken. Voor het veilig werken langs de weg en in het donker zijn in alle ambulances veiligheidsvesten beschikbaar.

Wilt u meer weten over het vrijwilligerswerk bij het dierentehuis of op de dierenambulance, dan kunt u contact opnemen via email dierentehuis@termarse.nl  of bellen naar 0599-614 905 (13-16 uur).