Dit ken zo niet

Voor sommigen is Kenzo een oude bekende. Een aantal jaren geleden heeft hij ook al bij ons gelogeerd in afwachting van een nieuw thuis. Dat is een geweldig thuis gebleken, maar de omstandigheden vragen opnieuw om een thuis.

Zoals te zien op de foto's in Kenzo veel te zwaar! Samen met hem zijn we al hard aan het werk om dit overgewicht terug te brengen en dit gaat eigenlijk hartstikke goed. We hopen dan ook dat dit in zijn nieuwe thuis wordt doorgezet. Let wel dat dit zo makkelijk niet is, want Kenzo is een regelrechte snoepkont! En het is niet voor niets een Beagle, hij gaat gewoon zijn neus achterna en weet altijd wat te vinden. Voedsel moet dus achter slot en grendel, voor zowel mens als dier!

Ondanks zijn terugkeer in onze opvang, zien we Kenzo iedere dag vrolijker worden. Het is een echte clown en dol op een geintje. Dit kan best komen door de kilo's die hij verliest. Hij vindt het heerlijk buiten lekker te rennen en een lichte interval training kan prima met hem hardgelopen worden. Maar zoals het een Beagle past kan hij ook hele stukken plat met zijn neus over de grond struinen achter alle lekkere geurtjes aan die hij ruikt.

Het is echter niet alleen rozengeur en maneschijn met Kenzo. Zo heeft hij, mede door zijn gewicht, last van zijn gewrichten. De kou van deze periode draagt daar ook niet positief aan bij. In overleg met de dierenarts periodes van pijnstilling of speciaal voer voor de gewrichten kunnen op termijn noodzakelijk worden. Kenzo is bijna 8 jaar oud en ouderdom komt tenslotte met gebreken! Ook is Kenzo bekend met bijtgedrag. Wordt hij te snel, onverwacht of te luidruchtig benaderd, snauwt hij van zich af. We zullen Kenzo dan ook niet plaatsen bij een gezin met kinderen. Andere honden vindt hij wel erg leuk en kan hij heerlijk mee ravotten, allemaal beweging die goed is voor het lijnen! Uiteraard wordt een eventuele match met een andere hond bij ons beoordeeld tijdens een kennismaking.

Het kan zijn dat er met Kenzo meerdere kennismakingen nodig zijn. Het is een hond die even de tijd nodig heeft om aan je te wennen voordat hij laat zien wat een schatje het eigenlijk is. Wij zijn dol op hem en hopen dat je komt bekijken waarom!

Mede mogelijk gemaakt door...