Zoë

Een oude bekende, inmiddels een ruime 3 jaar oud, is onze Zoë. Bijna 2,5 jaar geleden vonden we een thuis voor haar, maar op de lange termijn bleek dit geen match. Helaas voor Zoë heeft dit in haar basis voor een hoop wantrouwen gezorgd en is haar initiële houding er een van angst. Hierdoor is ze erg beschermend naar de dingen die haar wel veilig en bekend zijn, denk aan haar mand of bench en haar spullen.

Voor Zoë zijn we deze keer dan ook op zoek naar een stabiele basis en een stabiele eigenaar. Voor ieders gemoedsrust is het beter wanneer dit een rustig huishouden is, zonder kinderen en waar niet al te veel wisselingen plaats vinden. Met een andere hond kan zij mogelijk wel gematcht worden, al reageert ze hier erg wisselend op. De ene hond vindt ze geweldig, van de andere moet ze niets weten. Het zijn soms net mensen!

Zoë is erg vocaal en laat met haar stem duidelijk van zich horen. Dit kan zijn als ze iets hoort wat haar niet zint, maar ook als iemand haar niet zint. Ze kan luid en duidelijk laten weten wanneer ze het ergens niet mee eens is, dus je kan zeggen dat ze haar grenzen duidelijk aangeeft. Overigens is dit de andere kant op net zo wenselijk en moeten jouw grenzen ook voor Zoë duidelijk zijn.

Ondanks haar leeftijd is Zoë helaas een hond met een rugzakje en zullen we zorgvuldig kijken naar de perfecte match voor haar. Denk je dat te zijn, horen we graag van je!