Valentini

Wat heeft deze jongen zich de afgelopen tijd goed ontwikkeld. Hij is van een hele bange kitten bijgedraaid naar een nieuwsgierig kitten die aandacht soms nog spannend vindt.

Hij is samen met zijn moeder broer en twee zussen gevonden. Doordat zij het eerste stukje van hun socialisatie hebben gemist. Daarom zijn ze naar een plaaggezin gegaan. Om zo toch te proberen hun achterstand iets goed te maken. Helaas is niet helemaal gegaan zoals de verwachting was. Daarom zijn ze na een aantal weken weer bij ons gekomen. Hij is toen met zijn broer en zussen in de groep bij de andere plaatsbare kittens gekomen. Dit vonden ze in het begin doodeng ze verstopten zich gelijk toen ze ons zagen of gingen direct naar buiten.

Inmiddels heeft Valentini ontdekt dat wij hem geen kwaad doen. Hij zit ons nu zelfs regelmatig bij de deur op ons te wachten. Als wij binnenkomen dan treed hij weer iets naar de achtergrond om vervolgens nieuwsgierig te komen kijken. Als wij dan aandacht geven een ander kitten dan komt meneer zich ook even melden. Wij mogen hem dan om zijn rug aaien zolang hij onze hand maar niet ziet. Anders loopt hij snel weer weg. Dat is duidelijk nog iets te spannend voor hem.

Voor hem zoeken wij een huisje zonder jonge kinderen en honden. Een andere kat kan hem wel helpen om het vertrouwen verder op te bouwen. Al is het geen vereiste. Hij is nieuwsgierig genoeg om het zelf te ontdekken.

Kortom, Durf jij met deze jongeman de uitdaging aan te gaan. Dan wil hij graag met bij jou komen wonen.