Toby

Voor onze kooiker Toby zijn wij op zoek naar een nieuw huisje waar in alle rust gezocht kan worden naar een nieuw gouden mandje voor hem. Toby is van 28-12-2020. Hij is niet rechtstreeks van de fokker bij ons gekomen. We hebben hem wel als pup gekregen, maar hij heeft eerst nog een ander adresje gehad.

Toby is qua karakter een echte kooiker. Niet makkelijk in de omgang. Voor degene die hij kent is hij lief, maar hij houdt niet van vreemden en ook niet van kinderen en drukte. Toby heeft last van angstagressie en voer/baknijd. Dit is ons helaas niet gelukt om af te leren. Reden dat wij uiteindelijk hebben besloten dat we Toby een rustiger plekje gunnen is dat ons gezin waarschijnlijk te druk voor hem is. Er komen veel mensen (jeugd) over de vloer en wij moeten altijd op onze hoede zijn. Toby gromt, valt uit en durft ook te happen..tot nu toe heeft hij gelukkig niet echt gebeten, maar dat zou zomaar de volgende stap kunnen zijn..dat willen we voorkomen! Dit zorgt voor veel spanningen en dat voelt Toby haarfijn aan. Ondanks hulp van een gedragsdeskundige lukt het niet het gedrag van Toby bij te sturen.

Toby is een intacte reu. Hij heeft zijn inentingen gehad en is gechipt. Hij houdt niet van andere reutjes. De meeste teefjes vind hij wel prima. Katten zijn een uitdaging. Die hij goed kent, vindt hij leuk om uit te dagen. Toby kent de basiscommando’s. Hij houdt van lange wandelingen. Kan los waar geen andere honden lopen. Wil wel trekken aan de lijn, maar is wel te sturen.

Hoewel wij hem een rustiger plekje gunnen, is het voor ons moeilijk om deze keuze te moeten maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Andréa Kreuger

06-55557519