Tobias

Deze jongeman is speciaal en daarom zijn we met zijn plaatsing ook bijzonder kritisch. De voorwaarden die we in onderstaande beschrijving benoemen zijn bindend. Hier wordt onder geen voorwaarde van afgeweken en kun je niet alles afvinken, heeft contact opnemen voor een afspraak helaas geen zin.

Tobias is een Amerikaanse Stafford van nog geen jaar oud met een enorm valse start. Volgens het verhaal is hij als jonge hond vanuit het buitenland naar Nederland gehaald en bleek hij hier niet naar wens te zijn. Daar willen wij verandering in brengen! Wij hebben Tobias namelijk leren kennen als een vrolijke jonge puber die nog erg veel moet leren. Zijn allergrootste leerpunt is zijn angstagressie en dit vraagt om een zeer ervaren eigenaar.

Wat wij bedoelen met ‘zeer ervaren’ is bij voorkeur een hondentrainer die ervaring heeft met de Stafford. We beseffen ons heel goed dat dit strenge eisen zijn, maar dit is ook precies wat we zoeken voor Tobias. Hij zit op dit moment in een dusdanig kritieke fase van zijn ontwikkeling en de juiste begeleiding is op dit moment noodzakelijk.

Wij zullen Tobias niet plaatsen in een huishouden met kinderen en kleine huisdieren. Op dit moment reageert Tobias vrolijk en uitnodigend op andere honden, maar we beseffen ons dat de gemiddelde Stafford niet bekend staat om het sociale gedrag naar andere dieren. Toch willen we het voor Tobias niet direct uitsluiten als blijkt dat aan de overige gestelde eisen is voldaan.