Timon

In zijn hoogtijdagen moet Timon een prachtig knappe vent geweest zijn. En lelijk is hij natuurlijk nog steeds niet! Maar het is zichtbaar dat hij in zijn 11-jarige bestaan al het nodige heeft meegemaakt. Zijn oog zal nooit meer herstellen, maar hij heeft er prima mee leren leven al zal hij niet meer zijn volledige zich hebben.

Timon is dol op mensen, maar hij kan als er te veel gebeurd er wel genoeg van krijgen. Andere katten om zich heen tolereert hij tot op zekere hoogte, maar hij wil absoluut zijn aandacht niet delen. Voor hem zal het dus absoluut prettiger zijn als enige kat in huis te leven. Ondanks dat hij een verminderd zicht heeft willen we deze kerel zijn vrijheid niet meer beperken. Timon zal dan ook op termijn graag weer naar buiten willen. Wel moet hij natuurlijk eerst ruime tijd binnenblijven om te wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Timon plaatsen we vanwege zijn soms onvoorspelbare gedrag niet bij kleine kinderen. Hoe hij op honden reageert durven we niet te zeggen, maar aangezien hij er moeite mee heeft zijn aandacht te delen is het wellicht niet wenselijk.

Wil jij je opgeven als Timon zijn geleide-mens?