Suno

Suno is 12 jaar oud en aan zijn gedrag te merken heeft hij in zijn leventje al een hoop meegemaakt. Toch blijven wij ons verbazen over de veerkracht van honden!

Suno kwam bij ons binnen als een bang hoopje ellende, maar hij kon het goed vinden met Kaspar en mocht hiermee zijn kennel delen. Kaspar had al snel door dat wij niet zo eng zijn als we lijken, maar Suno had wat meer moeite om ons te vertrouwen. Snuffelen wilde Suno wel, maar een uitgestoken hand ziet Suno toch als een bedreiging. Met name bij aan- en aflijnen wordt dit duidelijk zichtbaar. Als je ook maar met een lijn aankwam rende hij hard bij je vandaan, ga je echter over zijn grenzen, dan durft Suno ook angstagressie in te zetten en van zich af te snauwen.

Omdat we meer wilde trainen met Suno en meer over hem te weten wilde komen hebben we Suno geplaats in een gastgezin. Daar kwamen we er al snel achter dat Suno wel gewend is geweest te leven in een huis. Al snel had Suno zijn plekje op de bank veroverd en lag daar tevreden te slapen. Het pleeggezin deelt Suno met 2 grote poedels en hier kan hij het prima mee vinden. Naar mate de tijd vordert in het pleeggezin begint Suno al meer te spelen en los te komen.

In het begin had Suno moeite om zijn behoefte te doen aan de lijn en raakte in paniek als hij spanning op de lijn ervaarde. Dit is nu grotendeels voorbij, maar zal in een nieuwe situatie wellicht weer opgebouwd worden. Ook het aan- en aflijnen ging in het pleeggezin eerst niet makkelijk, maar door dit elke keer positief op te bouwen met lekkere voertjes heeft hij hier in een korte tijd grote stappen in gezet.

Suno valt aan de lijn uit naar andere honden. Het liefst gaat hij andere honden helemaal uit de weg buiten, maar in een overbevolkt hondenland als Nederland is dat helaas niet te doen. Tijdens kennismakingen laat hij zien dat hij het erg spannend vind, maar eenmaal kennis gemaakt trekt hij zich al snel op aan de nieuwe hond.

Het mooiste zou zijn als we een plekje vinden met (een) rustige andere hond(en), een goed afgesloten omheinde tuin en mensen met veel geduld. Als je hem de tijd geeft om te wennen krijg je een gouden hondje ervoor terug die stiekem ook nog een echte speelse kant heeft! Suno kan na gewenning prima een aantal uurtjes alleen zijn, bij het pleeggezin verbleef hij dan in een bench. Waar Suno wel moeite mee heeft is als de andere honden mee mogen en hij alleen achterblijft. Bij kinderen zijn we deze oude man niet gelukkig worden. Een plaatsing bij katten die honden gewend zijn sluiten we niet direct uit. Buiten vertoont Suno pas interesse in katten als ze wegrennen.

Wie geeft deze knappe man zijn laatste gouden huisje?