Snuggles (4-6 GEADOPTEERD!)

Ondanks dat hij best wel van aandacht houdt, vindt Snuggles het helemaal niks in onze opvang! Het liefst verstopt hij zich in een hoekje, onder een dekentje of in een mandje. Maar nemen wij even de tijd en de rust bij hem te zitten, ontdooit hij en kan hij echt genieten van de knuffels.

Snuggles is op straat gevonden en daarom kunnen we heel weinig zeggen over wat hij wel en niet gewend is. Door de dierenarts is hij op zo’n 3 jaar oud geschat, zeker weten doen we het natuurlijk niet. Een andere sociale kat zou hem kunnen helpen met zijn zelfverzekerdheid, maar het zou ook nog kunnen zijn dat hij zijn leven en huis niet met andere dieren wil delen. Bij kinderen zullen we Snuggles sowieso niet plaatsen.

We denken dat Snuggles op den duur lekker naar buiten zou willen, maar hij moet binnen eerste volledig op zijn gemak zijn. Afhankelijk van hoe snel hij kan wennen in zijn nieuwe thuissituatie zou dat wel tot een jaar kunnen duren. Is hij nog niet genoeg op zijn gemak in huis en hij komt buiten, loop je het risico dat hij hier zo van schrikt, dat hij niet meer terug komt naar huis.

Snuggles is een kater die vooral tijd en geduld nodig heeft, maar onze ervaring leert dat deze katten zich in een veilige omgeving snel ontpoppen tot echte maatjes. Kun jij in deze behoefte van Snuggles voorzien?