Sheda

Deze prachtige dame is pas anderhalf jaar oud. Helaas heeft ze een gebrekkige opvoeding gehad. Hierdoor heeft ze nog veel te leren. Gelukkig is ze ook erg leergierig en vindt ze het leuk iets nieuws te leren. Ze kent de basiscommando’s en is ook erg baasgericht.

Sheda is een kruising tussen een Hollandse herder en een Mechelse herder. Die ook nog eens behoorlijk veel energie heeft en intelligent is. Zo vind ze het erg leuk om te puzzelen of een balletje te apporteren. Ook vind ze het heerlijk om te wandelen. Voor haar is het wel belangrijk dat ze elke dag haar energie kwijt kan. Hoe dit gebeurt maakt haar niet zo veel uit. Als ze maar geregeld ook mentaal wordt uitgedaagd, want anders gaat ze zich vervelen met als gevolg daarvan jouw spullen of meubilair slopen.

Aan het begin van een wandeling trekt ze behoorlijk aan de lijn van enthousiasme. Na een honderd meter lopen wordt rustiger en luistert ze prima. Verder reageert ze tijdens het wandelen niet op auto’s, fietsers of hardlopers. Voetgangers vind ze iets moeilijker om rustig te passeren. Ze wil ze het liefst even begroeten ,maar als dat niet mag wil ze nog weleens wat trekken aan de lijn. Ook het passeren van andere honden vind ze erg lastig. Ze valt dan behoorlijk uit en ze laat zich dan ook maar moeilijk corrigeren. Het is dan ook niet verstandig om haar los te laten lopen.

Ze is altijd erg enthousiast in alles wat er gaat gebeuren. Zodra zij in de gaten krijgt dat er iets gebeurt wat zij niet wil dan slaat ze letterlijk haar poten om jouw middel. Om jou duidelijk te maken dat ze het echt niet wilt. Vermoedelijk komt dit voort uit verlatingsangst. Ze laat zich in die situaties moeilijk sturen. Hierin moet ze nog veel leren. We weten nog niet of ze overweg kan met andere honden, kinderen of katten.

Kortom Sheda is een hond die zowel mentaal als fysiek veel uitdaging nodig heeft. Ze is dus opzoek naar een actieve baas die geen andere huisdieren of jonge kinderen heeft. Denk jij haar te kunnen bieden wat ze nodig heeft dan horen wij graag van u!