Sari

Met alle liefde noemen we onze Sari ‘werk-in-uitvoering’. Dit heeft niets te maken met haar gedrag of karakter, wel met haar gezondheidstoestand. De foto’s geven al wat weg, zacht gezegd moet Sari een paar kilootjes kwijt.

Maar laten we bij het begin beginnen. Sari is een gesteriliseerde Amerikaanse Stafford teef van ongeveer 7,5 jaar oud. Haar vorige eigenaar kon niet meer zo goed voor zichzelf zorgen en dus ook niet voor Sari. Aan haar formaat is wel duidelijk dat te weinig voeren niet het probleem was, maar haar voedingstoestand nu is op andere wijze ongezond. Uiteraard hebben we haar sinds haar komst bij ons op dieet staan, maar dit zal in haar nieuwe thuis zeker nog even volgehouden moeten worden. Dit hangt samen met de hoeveelheid lichaamsbeweging die ze krijgt/nodig gaat hebben. Bewegen gaat haar natuurlijk helpen om op gewicht te komen, maar dit zal langzaam opgebouwd moeten worden, aangezien haar uithoudingsvermogen nog niet zo best is.

Sari wordt op dit moment ook behandeld aan haar ogen, het vermoeden is dat zij niet zo veel meer ziet. Volledig blind zal ze niet zijn, ze reageert op beweging en we hebben het idee dat ze sommige omtrekken nog ziet. Dit maakt wandelen met haar soms wat ingewikkeld, omdat ze strak tegen je benen aan blijft lopen als ze de omgeving niet kent. Sari is sowieso een ontzettend mensgerichte hond en als ze zich onzeker voelt, kruipt ze het liefst zo dicht mogelijk tegen je aan.

Deze dame is een absolute allemansvriend en of ze je nu kent of niet, ze zal direct kwispelend op je af komen. Ook naar andere honden lijkt ze gezonde interesse te hebben, al zal er per dier gekeken moeten worden of er ook inderdaad een match is. Het is ons niet bekend of ze met katten of kinderen kan samenleven, stiekem vinden we dat door het ras toch een beetje spannend. Bij jonge kinderen zullen we haar dan ook niet plaatsen. Mocht je oudere kinderen hebben en Sari een thuis willen geven, neem ze dan vooral mee naar de kennismaking!

Wil jij het nieuwe jaar met Sari en haar goede afvalvoornemens beginnen?