Santos

Sexy Santos verblijft al weer een mooi poosje in onze opvang. Tegen de tijd dat wij op zoek zouden gaan naar een thuis voor hem, werd er suikerziekte bij hem geconstateerd. Wij zagen de bui al helemaal hangen, want vrijwel niemand adopteert een kat die twee keer per dag geïnjecteerd moet worden. Gelukkig hebben we Santos inmiddels zo ver onder controle, dat alleen dieetvoer voldoende is! Kom maar op met die verhuisdozen dus!

Met zijn pas vier jaar oud is het echt nog een jonge jongen. En dat is ook precies de energie die hij meeneemt! Daarom denken we dat het heel lastig gaat worden Santos binnen te houden, maar dit is met zijn dieetvoer wel het beste. Een heeeeel groot huis of een kattenren zijn dan ideale tussenwegen. Sowieso is Santos een kat die veel aandacht van je wil, dus de tijd moet er wel zijn om in hem te investeren.

Ondanks zijn stoere voorkomen, is Santos eigenlijk een beetje een watje. Een nieuwe omgeving is natuurlijk altijd spannend, maar voor andere katten is hij ook eerder bang dan dat hij ze opzoekt. Wanneer de andere kat wel maatjes met hem wil worden, staat hij daar ook heus wel voor open! Naar mensen is hij iets stoerder en kan hij ineens besluiten een speelse tik uit te delen. Dit zie je heel duidelijk aankomen, maar voor jonge kinderen zou dit best spannend kunnen zijn.

Of Santos zijn huis kan en wil delen met honden durven we niet te zeggen. Hij zal er in eerste instantie sowieso bang voor zijn, onze held op sokken. Nu heb je aan Santos zelf eigenlijk al snel een hondje, want hij volgt je overal waar je gaat. Het zou ons niet verbazen als je hem kan leren apporteren!

Nog even terugkomend op die suikerziekte. Zijn glucosewaardes zijn stabiel, maar moeten goed gemonitord worden. De verhuizing naar jouw huis is weer een stressvolle situatie waardoor hij een terugval zou kunnen krijgen. Let vooral goed op zijn drink- en plasgedrag, wanneer dit erg veel wordt, moet er een alarmbelletje gaan rinkelen. Sowieso is ons advies om een aantal maanden na plaatsing zijn bloedwaardes even te controleren. Met de eigen dierenarts kan dan altijd een lange termijn plan van aanpak worden gemaakt.

Is de liefde op het eerste gezicht voor Santos groter dan de angst voor terugkerende suikerziekte? Plan een afspraak met ons in voor een live kennismaking!