Sando

Je hebt de Labradoodle tegenwoordig in vele varianten. Zo ook onze Sando. Hij is zelfs nog iets ruwharig en staat vrij hoog op zijn poten voor een Labradoodle. Deze jongeman is inmiddels ruim drieënhalf jaar oud.

Sando is een oude bekende van ons. Hij is ongeveer één jaar geleden geplaatst. Helaas bleek het toch op de lange termijn niet de match waar zijn vorige eigenaar naar zocht. Hij heeft in het verleden te weinig geleerd. Hierdoor is hij in alles erg onzeker. Door zijn onzekerheid wordt hij erg zenuwachtig en dan begint hij steun bij jou te zoeken. Als hij je goed vertrouwt en jij hem het vertrouwen geeft dat hij nodig heeft, dan zal hij een stuk minder zenuwachtig worden en veel minder jouw steun opzoeken.

Gelukkig schuilt er achter deze onzekerheid ook een hond die het heerlijk vindt om te knuffelen. Het liefst is hij gewoon graag veel bij jou in de buurt. Ook kan hij wel redelijk luisteren, als je naar hem toe maar duidelijk consequent bent. Dan weet hij wat hij kan verwachten en word hij een stuk zekerder. Hij is het gewend om een aantal uren per dag alleen te zijn. Dan is hij rustig en sloopt hij niks. Uiteraard zal dit na een plaatsing weer opnieuw uitgebouwd moeten worden.

Sando vindt het heerlijk om te wandelen. Tijdens het wandelen loopt hij over het algemeen netjes mee aan de lijn. Hij wil nog weleens aan de lijn trekken als hij iets ruikt. Hij reageert verder niet op verkeer. Wel gaat hij achter katten aan. 

Verder is hij het gewend om mee te gaan in de auto. Dit vind hij wel leuk. Ook heeft hij altijd samengewoond met een andere hond. Hier kon hij goed mee overweg. Een plaatsing bij een stabiele hond kan bij hem veel onzekerheid wegnemen. Hij kan goed overweg met oudere kinderen, maar in de omgang met jonge kinderen is hij te lomp. Hier zullen wij hem dan ook niet bij plaatsen. Hij is het niet gewend om met katten samen te leven, maar wij sluiten niet uit dat hij dit wel kan leren.

Kortom durf jij verder te kijken dan zijn onzekerheid? En durf jij het aan om hem hierin positief en consequent te trainen? Dan zal je er een hele leuke stabiele hond voor terug krijgen. Wil jij dit avontuur samen met Sando aangaan? Neem dan contact met ons op.