Rooie

Bij Rooie hadden wij een beetje een gebrek aan inspiratie voor een naam. Maar originelere naam kan hij toch niet krijgen. Als je letterlijk vernoemd wordt naar je kleur.

Zeg nu zelf is Rooie geen plaatje om maar te kijken? De kans is dan ook goed dat hij bij een kennismaking kijken op een afstandje wordt. Hij vind het contact met mensen nog erg spannend. Inmiddels hebben wij zijn vertrouwen wel gewonnen en mogen wij hem aaien als hij iets lekkers heeft. Het lukt ons soms ook hij rustig benaderd wordt. Meestal begint hij te blazen maar hij laat het dan zelf wel weten of je hem mag aaien of niet.

Doordat hij alles nog erg spannend vindt ligt hij vaak buiten. Nu het buiten wat kouder wordt slaapt hij steeds vaker binnen. Ongetwijfeld dat het wel weer naar buiten wil als hij helemaal gewend is aan zijn nieuwe thuis. Hij deelt zijn verblijf momenteel met andere katten. Hij accepteert ze prima op een afstandje. Als ze het wagen om dichterbij te komen, dan zal hij dat wel even laten merken dat hij dat niet wil hebben. Wij zullen hem dan ook niet plaatsen bij honden of andere katten. Ook kinderen zullen hem geen goed doen. Hij is inmiddels bijna vier jaar oud.

Kortom zie jij deze kater al bij jou thuis wonen en heb jij de tijd en geduld waar hij naar opzoek is? Neem dan eens contact met ons op!