Rocco

Deze jongeman heeft ongetwijfeld al veel meegemaakt in zijn leven. Helaas heeft dit ervoor gezorgd dat hij het vertrouwen in de mens een beetje verloren is. Heb je eenmaal zijn vertrouwen dan vind hij alle nieuwe dingen spannend en zoekt dan  steun bij jou. Als hij eenmaal weet dat het niet zo eng is als hij had verwacht. Dan begint hij zich langzaam te ontspannen.

Ook vindt hij het leuk om te spelen of te wandelen. Waarmee hij speelt maakt hem niet zo veel uit. Als het maar een bal is. Hoe groot deze is maakt hem niks uit. Hij ‘voetbalt’ dan ook graag met een grote bal of loopt heel dapper rondjes met een tennisbal opzoek naar nog meer ballen. Met al het andere speelgoed snapt hij niet wat hij ermee moet doen. Want waar is al dat geluid makende speelgoed of  flos touwen nou goed voor. Dan hebben we het nog niet over voerpuzzels gehad. Je kan mij toch gewoon wat lekkers geven. Waarom moet ik dan nadenken om lekkers te vinden. Dat is mij toch allemaal veel te ingewikkeld. Alleen snapt hij nog niet dat het veel leuker is om te balletje te apporteren. Maar met een beetje training is hem alles wel te leren. Zolang het maar op zijn tempo gaat wil hij veel leren.

Verder heeft hij soms moeite met het wandelen aan een lijn. Zolang hij maar genoeg te snuffelen heeft, vind hij het leuk. Maar zodra hij iets hoort of ziet wat hij niet kan plaatsen dan schrikt hij en wil zo ver mogelijk weg. Zodra hij weet dat, dat niet kan dan zal hij de focus erop leggen om uit te zoeken wat het is. Hij kan het dan moeilijk loslaten om weer verder te wandelen. Ook reageert hij wisselend op fietsers en voetgangers. Op een afstandje passeert hij ze prima maar is die afstand minder groot dan raakt hij in paniek of wil ze najagen. Auto kan hij over het algemeen goed negeren.  Omdat hij erg wisselend reageert op verkeer en de omgeving, plaatsen we hem niet in een drukke omgeving.

Verder is hij het gewend om met andere honden samen te leven. Hij kan wel samen leven met een andere hond. Alleen deze hond moet wel aan een aantal ‘eisen’ voldoen. Rocco kan het beste met een middelgrote, rustige en stabiele teef. We gaan hem niet plaatsen bij katten of kinderen. Om Rocco’s ‘wensenlijstje’ compleet te maken zal hij het fijn vinden om een grote afgesloten tuin te hebben.

Voor Rocco zoeken we een baas die ervaring heeft met angstige honden. Die hem op een positieve manier wil sturen en vertrouwen wil geven. Met een afgesloten tuin en een rustige omgeving. Zonder kinderen of katten.

Durf jij het aan om kennis te komen maken met Rocco en de uitdaging aan te gaan? Dan plannen we graag een kennismaking voor je in!