Raja

Er zijn niet veel dingen die we met zekerheid kunnen zeggen over gekke Raja, maar inmiddels kennen we haar wel goed genoeg om op zoek te gaan naar een fijn thuis. Haar start hier in de regio, wellicht hier in het land, is namelijk niet zo fortuinlijk geweest. Het arme meisje heeft bijna twee weken in angst langs de N34 gezworven voordat ze veilig naar ons gebracht kon worden. De eerste dagen in ons asiel was het dan ook van beide zijden aftasten wat we aan elkaar zouden hebben.

Initieel vonden we het erg lastig inschatten hoe oud dit dametje zou zijn, maar na een bezoekje aan de dierenarts konden we concluderen dat het om een hele jonge dame gaat! Ze heeft niet lang na haar aankomst bij ons dan ook haar eerste loopsheid gehad. Nog altijd heeft ze haar voorkeuren in wie ze vertrouwt en wie (nog) niet. Dit is goed om te onthouden als we een kennismaking met haar plannen. Ook vindt ze grenzen nog heel moeilijk, al zijn er een aantal basiscommando’s die ze prima onder de knie heeft en ze haarfijn naar luistert.

Raja kan haar huis niet delen met andere dieren, zowel honden en katten zijn geen optie. Ook over een plaatsing bij kinderen zullen we zeer grote twijfels hebben. Ze is nog altijd erg onzeker, maar in haar enthousiasme ook erg lomp. Ze schuwt dan niet om haar bek en poten te gebruiken, zij het op een speelse manier, maar voor kinderen kan dit te intens zijn.

Liefkozend heeft ze hier de bijnaam ‘kangoeroe’ en dit heeft uiteraard te maken met haar enorme sprongkracht. Haar even lekker in de tuin laten uitrazen kunnen we alleen aanbevelen als er echt een goede, hoge afscheiding aanwezig is, waar ze ook niet overheen kan klimmen. Zeker in het begin zal ze haar vluchtmethodes ongetwijfeld weer inzetten, het is natuurlijk niet voor niets dat het bijna twee weken duurde haar te pakken te krijgen.

Voor Raja zoeken we iemand zonder andere huisdieren en zonder kinderen, maar het liefst met de nodige (trainings)ervaring met honden. Er zullen ongetwijfeld meerdere kennismakingen nodig zijn met haar voordat in te schatten is of er een klik is. Plan je de eerste vast in?