Raff

Raff is een lieve onzekere knul van 2,5 jaar en 60 cm hoog. Het is een kruising Podenco. Toen hij een half jaar was kwam hij vanuit Portugal naar Nederland, in het eerste half jaar dat we hem hadden hebben we heel veel geïnvesteerd in het wennen in ons gezin en ook alles wat daarbuiten bij komt. Dat was best pittig want hij was niks gewend. Het 2e half jaar kwam hij in de pubertijd en was het dus ook weer even flink aan de bak met hem. Ondanks dat hij echt grote sprongen heeft gemaakt en ook slim is komen wij het afgelopen jaar niet verder, ik krijg hem niet socialer naar andere mensen en dat is heel lastig want er kunnen amper vriendjes van mijn kinderen over de vloer komen of visite ontvangen of een verjaardag vieren. Dit komt ook omdat wij klein behuisd zijn dus er is geen ruimte om zich terug te trekken en omdat hij al heel snel overprikkeld raakt is dat niet handig,

Ook zijn mijn opvangnetten bijna allemaal weg gevallen waardoor ik niemand heb die hem uit kan laten. Omdat ik meer moet werken maar dus geen opvangnet meer heb heb ik de knoop uiteindelijk doorgehakt, want ik ben het afgelopen jaar steeds maar doorgegaan en geprobeerd maar op een gegeven moment moet je je realiseren: Een ander gezin past beter bij Raff,

Wat ik zoek is een thuis met niet teveel bewoners, in ieder geval zonder kinderen en zonder teveel aanloop. Als ik om het weekend geen kinderen heb en geen bezoek plan zie ik een veel ontspannender en relaxte hond. Als er een ruimte is zoals een bijkeuken of slaapkamer waar hij heen kan als het toch te druk voor hem wordt zou dat hem heel erg helpen. Wat ook mooi is is een ruime omheinde tuin waar hij ook mag graven en een hondenvriendje zou ook heel fijn zijn. Gewoon 1x in de week even lekker ravotten en mensen die ook echt begrijpen dat hij opnieuw moet wennen, die hem liefdevol kunnen opvangen. Wat je dan terug kunt verwachten is een prachthond, een hond die lekker wil wandelen, bij je wil liggen kroelen, die met je wil spelen en die nieuwe dingen wil leren.

Raff is snel overprikkeld dus als je de ene dag wat veel hebt gedaan qua training of visite of je hebt gewandeld in een onbekende omgeving, dan wil hij even twee dagen bijkomen. Eigenlijk is hij heel makkelijk, als je maar niet teveel doet of te snel iets wil. Hij is zindelijk en kan alleen zijn, laat Raff maar lekker zijn gang gaan. Je merkt heel goed wanneer hij zijn grenzen aangeeft als je de hondentaal kent. Omgang met honden is echt heel wisselend, dat ligt ook aan de benadering maar de ene vind ie leuk en de ander kan hij wel opvreten.

Hij is niet gecastreerd omdat hij dan nog onzekerder kan worden dus let wel op loopse vrouwtjes. Om deze reden laat ik hem ook niet los, ook omdat er jachthond in zit en hij niet elke hond leuk vindt.

Wie kan mijn lieve knul een goed stabiel thuis geven? Ik zou heel graag contact willen blijven houden. Ik werk wel samen met de opvang waar Raff weg kwam dus je wordt niet alleen door mij beoordeelt maar je wordt ook gescreend door deze stichting, maar dit is alleen maar goed zodat iedereen het juiste beeld en info heeft van elkaar.

Groetjes Henrike Kloeze

Contact kan via mijn mail adres; kloedekloede@hotmail.com