Quinto

Bij een hond met een stoer uiterlijk, verzin je natuurlijk ook een stoere naam. Met zijn vrolijke, blije uitstraling tovert hij al snel een glimlach op je gezicht. Zodra hij in de gaten krijgt dat jij vrolijk van hem wordt, doet hij er graag een schepje bovenop. Hij wil dan graag de clown uithangen. Deze grappige en vrolijke jongen is als ‘zwerver’ bij ons binnengekomen. Het is voor ons een raadsel waarom zijn eigenaar hem niet heeft opgehaald. Hierdoor weten wij bijna niks over zijn verleden.

Het is wel duidelijk dat hij een aparte bouw heeft. Wij weten niet precies wat voor kruising hij is. Wel weten wij dat dit effect heeft op zijn gezondheid. Zo is hij snel kortademig en kan hij maar kleine wandelingen maken. Ook krijgt hij momenteel pijnstillers voor zijn artrose in zijn ellebogen. Hij zal de rest van zijn leven aan de medicatie moeten blijven. Quinto is inmiddels vijf jaar oud.

Hij loopt rustig met je mee aan de lijn en snuffelt graag even rond. Soms heeft hij een moment dat hij denkt dat hij zichzelf wel kan uitlaten. Dan pakt hij de lijn vast en loop dan weer rustig met jou mee. Verder reageert hij niet op auto’s, fietsers of voetgangers. Naast het wandelen is hij dol op aandacht. Hij vindt het heerlijk om geaaid te worden. Het liefst kruipt hij dan even bij jou op schoot. Als hij dan zijn zin krijgt dan vindt hij het heerlijk om jou ook even te verwennen. Hij maakt dan graag zorgvuldig jouw hals en gezicht schoon.

Aan de lijn kan hij wel behoorlijk reageren op andere honden. Wij zullen hem niet plaatsen bij andere honden, katten of jonge kinderen. Wij verwachten dat hij wel overweg kan met oudere kinderen. Om dit zeker te weten mogen ze mee komen naar de kennismaking. 

Kortom, heb jij een rustig huishouden en ben jij gecharmeerd van deze jongen? Neem dan gerust contact met ons op!