Quido is geadopteerd op 07-09-2020

Terug van weggeweest

Quido is voor de oplettende lezer een oude bekende van ons asiel. Deze prachtige zwarte herder kruising is na een plaatsing retour gekomen, met name omdat enkele gedragingen van Quido niet paste in het toekomstbeeld.

Wat betekent dit concreet: Quido kan niet geplaatst worden bij kinderen, nu en in de toekomst. Om de vraag of hem dat geleerd kan worden vast voor te zijn: Quido is een slimme hond die graag kan en wil leren. Op dit moment gaat de aandacht van Quido echter alle kanten op, dat hem eerst geleerd moet worden zijn rust te bewaren.

Quido is nog geen 2 jaar oud en dus echt nog een jonge hond. Het hierbij horende energieniveau en enthousiasme krijg je er gratis bij! Zeker wanneer Quido zijn energie even niet goed kwijt kan, zal zijn slungelige onhandigheid toenemen. Mede om die reden zullen we hem niet plaatsen bij katten. Afhankelijk van een eventuele andere hond, kan hij daar wel prima mee samen leven!

Voor Quido zoeken we een baas die geduld met hem heeft, maar ook de tijd en de wil heeft consequent met Quido te zijn. Zijn basiscommando’s kent hij voorbeeldig, maar dit biedt hem weinig uitdaging. Hij kan en wil heel graag voor je werken en heeft dit ook absoluut nodig om zijn energie op een goede manier kwijt te raken. Het type werk maakt hem niet zo veel uit, van speuren tot behendigheid, als die hersenen maar moeten kraken!

Zeker weten doen we het natuurlijk niet, maar het zou ons niet verbazen als je ergens in Quido zijn stamboom een werklijn tegenkomt. Een opmerking die we wel willen maken is dat hij absoluut ongeschikt is voor de africhting en voordat je intensief met hem aan de slag gaat, moet hij de tijd krijgen je te leren kennen. Heb je eenmaal een band met hem, zal hij voor je door het vuur gaan!

Quido heeft ook zijn onzekerheden en weet dit niet altijd goed te kanaliseren. Zo is hij erg beschermend naar ‘zijn’ roedel en hem zal geleerd moeten worden dat dit zijn rol niet is. Tot die tijd kan hij ‘zijn’ roedel met hand en tand verdedigen. Met name richting vrouwen kan hij intens gedrag laten zien.

Voordat we Quido opnieuw naar een nieuw thuis laten verhuizen, willen we eerst een aantal keer kennis maken bij ons in het asiel. Voor Quido werken we ook enkel op afspraak, dus als je interesse in hem hebt, bel ons even van te voren.