Pruts (19-2 GEADOPTEERD!)

Nu denk je misschien “wat is dat nou weer voor naam?” en die vraag begrijpen we. Het is echter zo, dat toen Pruts bij ons binnengebracht werd, haar hele bekje onder de “prut” zat! Ter geruststelling: Pruts is allesbehalve een pruts-kat!

Met een schatting rond de 10 jaar is dit dametje niet meer de jongste, maar daar laat zij zich niet door tegenhouden! Al moeten we wel toegeven dat ze liever lui dan moe is. Overigens is een zeer goede reden om op te staan een uitgebreide knuffelsessie! Met haar pootjes knedend loopt ze rondjes om je heen en bij ieder draai worden er kopjes uitgedeeld. Dit meisje is dol op aandacht! Eerlijk gezegd hebben we nog niet de rust kunnen vinden uitgebreid bij haar te zitten, dus weten we niet of ze op schoot kruipt. Het zou ons in ieder geval niet verbazen!

Wat ons wel verbaasde was een knobbeltje in haar hals. Natuurlijk gaan bij ons dan een aantal alarmbellen af, dus tijdens de sterilisatie heeft de dierenarts gelijk gekeken waar we mee te maken hadden. Wat bleek? Er was op Pruts geschoten! Het kogeltje is inmiddels uiteraard verwijderd en alleen een kale plek en een litteken herinneren nog aan deze nare ervaring.

Vanaf nu kan het natuurlijk alleen nog maar beter worden voor dit lieve meisje. Maar daar hebben we natuurlijk jou hulp/huis voor nodig! Of ze bij andere katten geplaatst kan worden durven we niet te zeggen en ook haar omgang met honden is ons onbekend. Verder zal de gezinssamenstelling haar niet veel uitmaken, hoe meer handen om te knuffelen, hoe beter! Toch kan Pruts af en toe duidelijk aangeven dat ze er klaar mee is door even van zich af te slaan of bijten. Dit is enkel een waarschuwing, echte schade brengt ze niet toe.

Wie geeft dit meisje een thuis op haar oude dag?