Pippa

We kunnen er wel omheen draaien, maar het is gelijk wel duidelijk dat er iets niet klopt aan Pippa. Volgens de melder, die haar al vanaf kitten kent, heeft ze dit al haar hele leven. Ongetwijfeld ziet ze minder met het aangedane oog, misschien zelfs helemaal niets, maar ze laat zich er niet door tegen houden!

Pippa is door de dierenarts op bijna 7 jaar oud geschat, wat verklaart waarom ze wat lastig aan mensen went. Ze is vooral wat angstig bij plotselinge bewegingen of geluiden, dus een verhuizing naar een thuis met kinderen is voor Pippa geen optie. Maar benader je haar rustig, terwijl er zacht tegen haar gepraat wordt, zie je haar ontspannen en laat ze zich over haar hoofdje kriebelen. Als ze het echt lekker vindt, krijg je zelfs kopjes van haar!

Andere katten tolereert ze om zich heen, over haar omgang met honden kunnen we weinig zinnigs zeggen. Ze is het gewend buiten te leven, maar we zien haar hier genieten van het binnen in de door vloerverwarming verwarmde mandjes relaxen! Neem met Pippa vooral de tijd en geef haar de ruimte zichzelf te zijn. Dan komt ze vanzelf!