Pascha

De een vindt haar prachtig, de ander noemt haar een scharminkel. Feit is dat de meningen over Pascha verdeeld zijn. Nu moeten we wel eerlijk zijn dat tijdens het maken van de foto’s Pascha niet heel goed in haar vacht zat na een scheerbeurt. Ze zat dusdanig onder de klitten en knopen dat het wegscheren van delen vacht de enige optie was. Dit geeft gelijk een belangrijk punt aan voor de nieuwe eigenaar van Pascha: vachtverzorging!

Pascha valt voor katten al onder de noemer senior met haar ruime 13 jaar. Omdat zij de nodige uitdagingen heeft met haar gezondheid hebben we haar echter volledig laten doorlichten door de dierenarts en die heeft haar gezond verklaard. De nieren-, schildklier-, lever- en suikerwaardes zijn allemaal op orde! Toch blijft Pascha nog altijd last houden van diarree. We zitten nu op het punt dat we moeten accepteren dat dit bij haar hoort. Verschillende onderzoeken, medicijnen, voedingssupplementen en dieetvoeren hebben niet mogen baten, het is wat het is. Gelukkig is ze, zoals de meesten katten, netjes zindelijk.

Over het algemeen is Pascha een ontspannen kat. Ze kan samen leven met andere katten en heeft haar huis gedeeld met een hond. De anderen dieren moeten echter ook niet te onrustig zijn, dan zal ze zich terugtrekken. Hetzelfde geld voor kinderen, Pascha is geen kat die het fijn vindt als er constant achter haar aan gelopen wordt. Ze is tenslotte al op leeftijd. Vanwege haar gevoelige darmen is ons advies haar niet naar buiten te doen. Met alle goede bedoelingen blijven mensen katten vaak voeren, zeker als ze er wat dun en/of gehavend uitzien (zoals Pascha op dit moment). Toch is ze het wel gewend naar buiten te gaan, dus een appartement lijkt ons geen optie. Een ruim huis, bij voorkeur met een kattenren, zou de perfecte situatie voor haar zijn.

Samengevat is Pascha een dame waar goed over nagedacht moet worden, want ze brengt de nodige zorgen met zich mee. Ze compenseert dit ruimschoots in de liefde die ze te geven heeft!