Palma

Sinds het verschijnen van Berno en Palma op onze website eind november vorig jaar, hebben we welgeteld geen enkele reactie voor hen mogen ontvangen. Begrijpen doen we het niet, maar wij kennen ze natuurlijk en weten hoe geweldig ze zijn. Een voorstelling waarom er nog geen gegadigden voor hen zijn kunnen we wel maken en daarom hebben we in goed overleg besloten hen individueel te plaatsen. Dit alles met het welzijn van Berno en Palma voorop.

Ondanks dat Palma ook een Mechelse herder is, gedraagt zij zich iets meer naar haar leeftijd dan Berno. Met haar 9,5 jaar oud is ze ook wel degelijk op leeftijd te noemen en zij is dus ook wat kalmer in haar gedrag. Neemt niet weg dat Palma het heerlijk vindt stukken met je te lopen of zelfs te fietsen (kleine stukjes)! Palma zal zich ontzettend gaan hechten aan haar nieuwe baas, hoe meer je met haar doet, hoe meer liefde je er van haar voor terug krijgt.

Palma is zeker niet moeilijk, maar moet wel even wennen in een nieuwe situatie. Het is niet dat ze onwenselijk gedrag laat zien naar mens of dier, ze wordt alleen zichtbaar zenuwachtig. Lopen wij een nieuw rondje met haar, zal ze die ronde haar behoefte zeker niet doen. Ze is dan enkel bezig met om zich heen kijken en regelmatig teruglopen om te kijken of jij er nog wel bent. Wanneer ze schrikt, wat in nieuwe situaties wat sneller is, zal ze altijd de baas op zoeken voor troost. Het lijkt ons dan ook niet wenselijk Palma los te laten lopen, tenzij het natuurlijk op eigen afgesloten terrein is.

Met Palma is een diepe band op te bouwen die haar waarschijnlijk nog geweldiger maakt dan ze ons nu al laat zien. Ook zij heeft enorm last van de stress in het asiel, wat met name op haar darmen slaat. Op dit moment heeft ze hier gelukkig geen last van, maar het kan met een verhuizing weer opspelen. Een veilig thuis heeft voor Palma geen kleine kinderen of katten, andere honden vinden we lastig. Ze heeft altijd samen geleefde met Berno, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze iedere andere hond accepteert. Misschien moeten we dat op haar oude dag ook niet meer willen. Tot slot is het goed te weten dat Palma het niet gewend in de auto.

Geef jij Palma de oude dag die ze verdient? Maak even een afspraak voor een kennismaking.