Niobe

Deze oude dame is met recht een zorgenkindje te noemen. Niobe kwam broodmager bij ons binnen en heel heftig aankomen doet ze nog altijd niet. Uiteraard hebben we dit laten onderzoeken, maar een onderliggende oorzaak is niet uit het bloedbeeld naar voren gekomen. Vetmesten dan maar!

Echter, daar zit ook een ‘maar’ aan, Niobe heeft namelijk wel een voedselintolerantie. Zij mag dus niet zomaar alles eten wat ze voor haar neus krijgt. Hier voeren wij haar speciaal dieetvoer en krijgt ze dagelijks medicijnen tegen de jeuk. Dit zal ze de rest van haar leven houden, dus dit is een belangrijke overweging wanneer je interesse hebt haar te adopteren.

Vanwege bovenstaande plaatsen we Niobe enkel als binnenkat. Buiten is er geen toezicht op wat ze binnen krijgt en met de allerbeste bedoelingen zouden mensen haar ook nog wat toe kunnen stoppen. Omdat zijzelf hier de grootste last van zal ondervinden, is het gewoon beter haar binnen te houden. Of het dan verstandig is haar bij kinderen te plaatsen betwijfelen we. De kans dat er per ongeluk een deur open blijft staan, zeker met het aankomende mooiere weer, is erg groot.

Een plaatsing bij een andere kat zou alleen kunnen wanneer deze hetzelfde te eten krijgt als Niobe en datzelfde geldt eigenlijk voor een hond. We weten niet in ze daar interesse in zou hebben, maar als ze wat verkeerds eet, heeft dit vrijwel direct effect. Samengevat is met name haar medische toestand best een uitdaging. Gelukkig is haar karakter dat absoluut niet! Het is een allerliefst meisje, wat dol is op knuffelen. Ze houdt van lekkere zachte mandjes en dekentjes en als ze eenmaal ligt wil ze liever dat je naar haar toe komt dan andersom. Dit lieve oude dametje verdient nog een paar heerlijke jaren bij iemand thuis op de bank. Heb jij die voor haar?