Nina

Onze lieve Nina zoekt een leider
In januari 2022 hebben wij Nina overlaten komen uit Roemenië met als doel haar hier in Nederland een goed leven te geven.
Nina kenmerkte zich in het begin als een angstig hondje dat met veel liefde en geduld kon uitgroeien tot een lieve hond. Voor ons is Nina ook zeker een hele lieve hond, maar Nina heeft ook een eigen wil. De laatste weken wil ze nog wel eens uithalen naar vreemden, zonder de intentie te hebben om stevig door te bijten!

Een hond met een sterke eigen wil.
Hoe uit zich dat? Ze houd van knuffels en aanhalen maar op de momenten dat zij het aangeeft. Geen zin om uit te gaan te gaan wandelen, dan komt ze ook niet. Je moet haar dan echt meenemen, leiding nemen. Roep je haar om bij je te komen, grote kans dat dat niet zo maar gebeurd.
Eenmaal aangelijnd veranderd dat, dan is ze goed te sturen. Nina draagt een harnas en dit in combinatie met een korte lijn van 1 ½ meter zorgt voor spanning in haar hele gedrag. Loopt ze aan een lijn van 5 meter dan loopt mooi ontspannen mee. Trekken aan de lijn komt dan nauwelijks voor. Nina is waakzaam en alert en heeft alles in de gaten. Als ze iets niet wil, dan doet ze het ook niet. Als ze iets in haar hoofdje heeft gehaald, dan gebeurt het ook.

Nina moet wel duidelijk gemaakt worden dat niet haar huis is, maar dat ze erbij in woont. Nina durft wel mensen weg te jagen. Door één keer adequaat op te treden is ze daarna met de stem goed te sturen en accepteert haar plaats in huis. (ervaring van onze hondentrainer)

Hoe omschrijven we Nina verder.
Nina houdt van spelen. Met speeltjes knuffels met een piep, balletjes vind ze leuk ook met een piep en liefst met stof erom. Ook houd ze van brokjes verstoppen in een eierdoos of oprollen in een handdoek. Ze gebruikt graag haar hersens met hersenwerkspellen.
Ze houdt van buiten in de tuin zijn lekker uitrennen energie eruit en ook lekker rondsnuffelen.
Ze krijgt regelmatig een bot van ons.
Nina is ook wel te trainen mits je de tijd neemt. Nina neemt de tijd als het gaat om vertrouwen geven. Door geduldig met haar te gaan trainen is haar zeker een hoop te leren. De wil van de trainer moet dan wel sterker zijn dan de wil van Nina. De eigenaar en/of trainer moet wel beschikken over het beheersen van frustratie. Nina vraagt wel tijd. Denk niet in dagen of jaren, maar houd wel rekening met 8 tot 12 weken. Heb je het vertrouwen en neem je leiding, dan geloof ik ook zeker dat je aan Nina een trouwe hond krijgt. Ze zal vermoedelijk nooit een alleman vriend worden. Met de leeftijd van 1 jaar en 9 maanden loopt de pubertijd op zijn einde en moet ze nog groeien naar de volwassenheid. (ervaring van onze hondentrainer)

Wat heeft Nina nodig?
Iemand die haar leiding geeft, een goede overwicht heeft. Een persoon die met geduld en doorzettingsvermogen een sterkere wil heeft dan Nina.
We denken dat Nina er ook baat bij heeft om samen met meer honden in een roedel te leven.
Leren van soortgenoten gaat 24 uur per dag door. Spelen, leren van en gecorrigeerd worden door roedelgenoten zal haar sneller leren zich sociaalvaardig op te stellen. (ervaring van onze hondentrainer)

Ronald Munneke
tel: 0610 980785