Max en Luna

Max en Luna zijn ongeveer 10 jaar oud en zijn als kittens bij ons gekomen. Eigenlijk zijn de katten altijd buiten-katten geweest en kwamen ze alleen binnen via het kattenluik om even te eten. Alleen in de wintermaanden (December/Januari) waren ze vrijwillig binnen, mede ook om het vuurwerk rond de jaarwisseling.

Wij wonen in Onstwedde en zijn sinds begin september verhuisd van het midden van het dorp naar de rand van het dorp. Uiteraard hebben we onze katten meeverhuisd en deze zijn een aantal weken binnengebleven om te wennen. Eenmaal buiten, liepen ze binnen een dag rechtstreeks weer naar de oude woning. Dit is hemelsbreed ongeveer 500 meter. Toen we nog in het oude huis woonden, liepen de katten ook al het hele dorp rond.

We hebben de katten nu al iets van 5 of 6 keer gehaald, maar Max is 100% zeker geen binnen-kat en vangt van alles en zou denk ik goed op een boerderij passen. Bij de eerste poging heeft hij gewoon het kattenluikje opengemaakt en was weg en heeft bij de laatste poging zelf 2 gestapelde bierkratten voor het kattenluik weggedrukt en het kattenluikje open gekrabt om maar naar buiten te kunnen.

We waren eigenlijk wel blij dat ze veel buiten waren in de oude woning (kleine tussenwoning), omdat ons zoontje er last van heeft qua benauwdheid. Dit is niet de reden om de katten af te staan, maar omdat de katten iedere keer naar ons oude huis toe lopen en ze daar niet meer naar binnen kunnen zoals ze bij ons gewend waren, proberen ze bij de andere huizen toegang te zoeken.

Middels deze weg hopen wij, toch met een zwaar gevoel, een goede plek voor de katten te vinden. Ze hoeven niet per sé samen geplaatst te worden. Hoewel het broertje (gecastreerd) en zusje (gesteriliseerd) zijn, vinden ze elkaar niet zo heel erg leuk en is het meer gedogen. Max is meer aanhankelijk en Luna iets schuchterder. Beide katten kunnen goed met kinderen overweg, maar voor Max is het op een gegeven genoeg en dat laat hij merken en loopt dan weg. Luna daarentegen is veel zachter en doet geen vlieg kwaad.

Wie zou onze lieve katten een fijn huis kunnen bieden waar ze helemaal op hun plek zullen zijn?

Erik Meijer

e: emeijer@outlook.com

t: 06 2303 7823

MAX
LUNA