Lex (14-5 GEADOPTEERD!)

Kijk onze knappe Lex eens nieuwsgierig kijken naar wat komen gaat. Van zo’n mooie foto kan je toch geen genoeg van  krijgen. Met zijn charmes weet hij altijd wel een glimlach op je gezicht te toveren. Dagelijks staat hij vrolijk in zijn kennel te wachten totdat wij hem aandacht geven. Wij worden dan overladen met pootjes, kusjes en knuffels. Daarnaast houdt hij van spelen, puzzelen en nieuwe dingen leren.

Nu zou je denken waarom is het dan zo moeilijk om een huisje voor Lex te vinden. Om daar antwoord op te geven gaan we beginnen bij het begin. Lex is een hondje van bijna twee jaar die op jonge leeftijd geëmigreerd uit Portugal. Eenmaal in Nederland moest hij nog veel leren. Dit is door zijn eerste eigenaar onderschat en toen is hij verhuist naar een nieuwe eigenaar. Dit is helaas nog vele malen gebeurd waardoor wij niet precies weten hoeveel eigenaren hij heeft gehad. Dit heeft ertoe geleid dat Lex een nieuwe hobby kon ontwikkelen. Namelijk ontsnappen. Dit kan hij doen door te klimmen, springen of gewoon een deur te openen. Hierdoor is hij al meerdere keren bij ons te gast geweest. Daarnaast vind hij het moeilijk om in een afgesloten ruimte te zitten. Als er dan ook nog eens een vreemde langs komt dan schroomt hij niet om angst agressie in te zetten of je op afstand te houden.

Ook het hebben van zijn vele eigenaren hebben ertoe geleid dat het zich niet door iedereen zomaar laat aanlijnen. Dit laat hij momenteel alleen toe als hij je vertrouwd. Dus als je éénmaal het vertrouwen van Lex hebt gewonnen dan gaat hij voor je door het vuur en kan en mag je nagenoeg alles met hem. We denken dat Lex met veel tijd en de juiste begeleiding weleens een leuke gezinshond kan worden. Voor Lex zoeken we een huishouden zonder andere dieren. Hij kan met oudere kinderen samenleven mits zij goed weten hoe ze een moeten ‘lezen’.

Mocht je na het lezen van Lex zijn stukje nog steeds overtuigd zijn dat jij hem kunt bieden wat hij nodig heeft en vind je het niet erg om meerdere keren langs te komen om zijn vertrouwen te winnen. Dan plannen wij graag een kennismaking voor je in!