Kyara

Hallo,

Kyara is een Mechelse Herder geboren 1-9-2019.

Ze is in april 2022 binnengekomen door afstand. Ze is een hele lieve hond voor mensen die ze kent, met een goed karakter. In het begin was ze nog terughoudend naar mannen, maar doordat ze al met verschillende mannelijke vrijwilligers te maken heeft, is ze al gewilliger naar mannen toe. Echter zal ze vreemde mensen niet gelijk vertrouwen.

Kyara heeft helaas grote problemen met andere honden. Onze gedragsdeskundige constateerde dat Kyara daarbij last heeft van angstagressie. Ze is onzeker in het contact met honden. Ze maakt geen echt contact, maar reageert direct met blaffen en uitvallen. Ze heeft hier veel meer training en sturing nodig om dit in goede banen te leiden dan dat ze nu krijgt.

Wij zijn begonnen met de aanleerfase, waarin de hond de basiscommando’s leert zonder afleidingen.

We werken elke dag met verschillende mensen op de hondenafdeling en dan trainen we door de weeks met 5 verschillende mensen met Kyara.

Echter komen we niet verder met Kyara hierin; ze ken de commando’s best goed, maar ze blijft steken bij de basiscommando’s zonder afleiding……

In haar kooi reageert elke keer met blaffen en janken als ze een deur van een andere ruimte hoort open en dicht gaan. En ze ijsbeert in haar kooi, als ze alleen gelaten wordt.

Het verblijf in het asiel is zo stressvol voor Kyara, dat ze daardoor veel is afgevallen en moeilijk aankomt. Ze krijgt per dag 3 x 175 gram Simpson aardappel/zalm en een halve worst zalm.

Wat Kyara nodig heeft, is een plek waar ze kan verblijven (in een opvang of een asiel met een opleidingsafdeling) waar iemand (of 2 mensen) 1 op 1 met haar kan werken. Een plek waar ze tot rust kan komen.

Ik doe deze ongewone oproep, omdat Kyara zo’n ontzettende lieve hond is, die eigenlijk gewoon LTC nodig heeft.

Met vriendelijke groet,

Joke Berendsen

Beheerder

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o
Grasbeemd 17
5705 DE Helmond
0492-513971