Knoert

Het is wel heel toevallig die Knoert de tweede witte kater is met tumoren aan zijn oorranden.

Knoert is bij ons binnengekomen als zwerver. In zijn vacht zaten kale plekken en zijn vacht was behoorlijk grauw en vies. Vermoedelijk heeft hij dan ook al wat langer gezworven. Helaas waren zijn oorranden kapot. Daarom zijn, zijn oren aan de bovenkant geamputeerd. Dit is een aandoening wat vaak voorkomt bij oudere katten die ook buiten komen. Dan met name bij witte katten of katten die witte oren hebben. Doordat hun vacht op de oren dun behaard is, is de huid daar gevoeliger voor zonlicht. De huid verbrand dan en er ontstaan dan tumoren op de oorranden. Naast zijn oren heeft Knoert ook nog eens een voedselallergie. Dit houd in dat hij gevoelig is voor bepaalde eiwitsoorten in een voeding. Mocht hij toch per ongeluk iets eten waar hij allergisch voor is, dan krijgt hij erge jeuk. Hiervoor krijgt hij speciale brokken. Daar doet hij het erg goed op. Zijn kale plekken zijn verdwenen en zijn vacht is nagenoeg weer helemaal wit.

Knoert is een rustige, iets wat verlegen kater. Die inmiddels ruim zeven jaar oud is. Hij houd er wel van om even geaaid te worden. Maar alleen als je hem rustig benaderd en hem even de kans geeft om aan je te wennen. Verder verdoet hij zijn tijd wel met observeren wat er allemaal om hem heen gebeurt of hij gaat gewoon lekker even slapen.

We weten niet of hij overweg kan met andere katten, honden of kinderen. Waarschijnlijk kan hij zijn huisje wel delen met een andere kat. Honden en kinderen vind hij waarschijnlijk te druk. Gezien zijn voeding plaatsen willen wij niet dat hij naar buiten gaat. Hij mag natuurlijk wel naar buiten in een afgesloten tuin of kattenren.

Kortom, heb jij een rustig huishouden en schrikt zijn dieet en oren jou niet af? Neem dan gerust eens contact met ons op.