Ivar (11-10 GEADOPTEERD!)

De knappe Ivar heeft even wat meer uitleg nodig dan veel van de andere katten die nu op zoek zijn naar een huisje. Niet dat hij vervelend is, of moeilijk in zijn gedrag, maar hij heeft een medisch probleem. Zo heeft hij een voedselallergie waardoor hij zichzelf kapot krabt. Hiervoor krijgt hij op dit moment een hypoallergeen dieetvoer en hij mag absoluut niets anders eten dan dat.

Ivar is als zwerver bij ons binnengebracht en op ongeveer 4 jaar oud geschat. Zeker in het begin was hij nog erg verlegen en terughoudend naar ons en verstopte hij zich het liefste. Inmiddels weet hij dat we het beste met hem voor hebben en als de eerste aai eenmaal is gegeven, ontdooit hij en deelt hij kopjes uit als de beste.

Vanwege zijn verlegen karakter en strenge dieeteisen, is het voor Ivar het beste als hij zijn leven als binnenkat gaat doorbrengen, eventueel in een goed afgezette tuin. Ook een druk huishouden is geen match voor Ivar, zijn huis moeten delen met kinderen is voor hem zijn ergste nachtmerrie. Honden en andere katten zullen een risico zijn gezien het strikte dieet wat Ivar moet volgen.

Al met al zitten er best wat haken en ogen aan de adoptie van Ivar. Maar hij maakt het zo waard met de liefde die hij te geven heeft. Zijn zachte karakter vraagt om een liefdevol thuis vol toewijding. Heb jij hem dat te bieden?