Inky

Neem even goed de tijd voor deze beschrijving want ze is niet alleen bloedmooi, Inky heeft een behoorlijke gebruiksaanwijzing. Deze gaat niet eens zo zeer over haar karakter, al kan ze pittig uit de hoek komen, maar gaat met name over haar gezondheid.

Maar laten we bij het begin beginnen. Inky is een prachtige poes van ongeveer 6 jaar oud. Toen zij bij ons binnen werd gebracht stond ze op het punt moeder te worden van 5 prachtige kittens. Helaas was het voor haar onmogelijk voor haar kleintjes te zorgen door een gebrek aan tepels. In samenwerking met een pleeggezin heeft Inky haar kleintjes dus groot mogen brengen en die zijn uitgevlogen. Uiteraard hebben wij er daarna voor gezorgd dat Inky nooit meer voor dit dilemma hoeft te staan en zit moeder worden er voor haar niet meer in.

Of het de stress was van haar moeilijke moederschap of er al langer iets speelde, Inky kreeg al in het pleeggezin problemen met haar huid. Ze krabde zichzelf tot bloedens toe kapot waarvoor ze zowel medicijnen kreeg als speciaal voer. Het voer deed op de lange termijn niet wat we voor haar wenste, dus inmiddels krijgt zij van ons vers vlees en dit vindt ze heerlijk! Nu is ook dit niet helemaal eerlijk, want de volgende chronische aandoening dient zich aan: hyperthyreoïdie (of wel een te snel werkende schildklier). Hierdoor werkt onder andere de spijsvertering van een kat ook sneller, waardoor ze eigenlijk altijd honger heeft.

Voor haar schildklier krijgt Inky twee keer per dag medicijnen door haar vlees heen en de waardes hiervan zijn inmiddels onder controle. De medicijnen moet ze blijvend krijgen en een halfjaarlijks onderzoek bij de dierenarts is aan te raden. Wanneer je denkt dat het nu toch echt wel genoeg is heb je het helaas mis, Inky heeft als klap op de vuurpijl diabetes. Twee maal daags moet Inky met insuline ingespoten worden om haar glucose op pijl te houden. Deze waardes zijn nu redelijk stabiel, maar ook hiervoor is regelmatige controle noodzakelijk. Vanwege haar pittige karakter is het advies dit door een dierenarts te laten doen. Het injecteren van de insuline doen wij tijdens het voeren, dan is ze gelijk afgeleid!

We beseffen ons heel goed dat dit een behoorlijke kluif is. Maar kijk nog even goed in haar ogen… Neem de tijd, wij wachten wel…

Inky kan ontzettend knuffelen, maar laat het ook duidelijk weten als ze er klaar mee is. Ze kan hele gesprekken met je voeren, of je eenzijdig de oren van je hoofd kletsen. Het is een prachtige meid om te zien en ze heeft nog een heel leven voor zich. Dit leven hoort ze wel bij iemand thuis door te brengen en niet bij ons in het asiel. Wil jij haar die plek thuis alsjeblieft geven?