Dierenambulance Stadskanaal is onderdeel van Dierentehuis Ter Marse. Dit dierentehuis, gevestigd aan de Stelmaker 10 te Stadskanaal, verzorgt de asielplicht van de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn, Vlagtwedde en Hoogezand-Sappemeer.

De dierenambulances rijden dan ook in deze gemeenten voor zieke, gewonde of zwervende huisdieren. Daarnaast wordt ook gereden voor klein wild, zoals bijv. reeën en marters. Ook vogels worden door hen verzorgd en vervoerd. Vogels en wild gaan naar een speciale Fauna-opvang, huisdieren worden naar Ter Marse gebracht. Dode huisdieren worden opgehaald en twee weken bewaard bij Ter Marse om de eventuele eigenaar in staat te stellen zijn of haar dier te herkennen en desgewenst afscheid te nemen of het dier naar het dierencrematorium in Stadskanaal te (laten) brengen. Overleden wild wordt ook opgehaald door de dierenambulance.

Mocht u tijdens uw dienst of gewoon privé te maken krijgen met een dier in nood, dan kunt u ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken via het landelijke alarmnummer 144 of via het landelijk meldnummer dierenambulances 0900-0245 (dit werkt op basis van postcodes). Voor niet-spoedeisende zaken, zoals een dood dier, rijden we in principe ’s nachts niet. Die halen we dan de volgende ochtend op. Onze coördinator stelt het dan ook bijzonder op prijs als telefoontjes daarover vóór 23.00 of na 07.00 uur binnenkomen. Hij heeft de telefoon ook gewoon naast zijn bed liggen.

De twee dierenambulances van Ter Marse worden bemand door vrijwilligers en maken jaarlijks meer dan 1300 ritten voor bovengenoemde dieren. Daarnaast worden ook dieren van het asiel vervoerd naar en van de vaste dierenarts, naar pleegadressen enz. Ook worden particuliere ritten gemaakt voor mensen die met hun huisdier bijvoorbeeld naar een dierenarts moeten maar zelf geen vervoer hebben. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd op basis van de gereden kilometers. De dienstdoende vrijwilligers nemen de ambulance mee naar huis, zodat zij ook ’s avonds en ’s nachts snel uit kunnen rijden.

Ook aan eigenaren van vervoerde/opgenomen zwerfdieren wordt gevraagd om de ambulancekosten te vergoeden, deze kosten liggen tussen de € 15 en € 30. Wordt een dier niet dezelfde dag opgehaald, dan komen er ook asielkosten bij. De meeste eigenaren zijn al lang blij dat hun dier terecht is en hebben hier geen moeite mee.

Ons werkgebied is erg groot en dus zijn de aanrijtijden soms erg lang. Als de klus waar je mee bezig bent bijvoorbeeld in Borger is en je moet voor een “spoedje” naar Sellingen of Barnflair, dan ben je zomaar 40 minuten onderweg. Kostentechnisch en qua vrijwilligers is een uitbreiding van het wagenpark echter volstrekt onmogelijk. De twee ambulances die we momenteel gebruiken, zijn beschikbaar gesteld door de Stichting Dierenlot. Zonder hen hadden we niet de service kunnen bieden die thans voor velen “vanzelfsprekend” is. We rijden meer dan 55.000 kilometer per jaar en beide, inmiddels 4 jaar oude, Opel Combo’s zijn de twee ton dan ook al lang gepasseerd.

Dierentehuis Ter Marse is van 12.00 tot 16.00 uur telefonisch te bereiken via het nummer 0599 – 614905.
Mocht u meer willen weten over ons werk of misschien wel ons vrijwilligersteam versterken, dan bent u van harte welkom bij Ter Marse.

Welkom bij Dierentehuis Ter Marse

Stichting Dierentehuis Ter Marse, heeft als voornaamste doelstelling de opvang van thuisloze honden en katten in haar verzorgingsgebied.

Het werkgebied/ verzorgingsgebied van het Dierentehuis omvat de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn en Midden-Groningen. De voormalige gemeente Vlagtwedde (na de herindeling gemeente Westerwolde) valt ook binnen ons werkgebied. In 1968 werd Dierentehuis Ter Marse opgericht met als primair doel: opvang van zwerfhonden en zwerfkatten. Het asiel was tot begin 2006 gevestigd aan de Maarsbroek te Stadskanaal. In 2006 zijn we verhuisd naar het huidig onderkomen: een prachtig nieuw pand aan de Stelmaker 10 te Stadskanaal. Hier hebben de dieren veel meer ruimte, is de omgeving veiliger, schoner en minder stressvol en zijn de werkomstandigheden voor het personeel ook veel beter. In ons nieuw pand is behalve een dierenasiel ook een dierenpension voor honden en katten aanwezig. Stichting Dierentehuis Ter Marse vierde in 2008 haar 40-jarig jubileum. Tijdens deze periode is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie en vervult maatschappelijk gezien voor de gehele regio, en zelfs daarbuiten, een belangrijke rol. Lees meer...

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Dierentehuis Ter Marse, schrijf u dan nu in en ontvang elk kwartaal automatisch onze nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door...