Het is alweer december en het jaar 2018 zit er bijna op. December is ieder jaar opnieuw een drukke en enerverende maand met de afsluiting van het jaar. Het is wellicht een cliché maar wat is het jaar voorbij gevlogen! Deze laatste dagen van december zijn het moment om terug te kijken op het jaar dat achter ons ligt en vooruit te blikken op het komende jaar. Terugkijkend kunnen wij concluderen dat het een dynamisch jaar is geweest. We hebben met succes volop ingezet op het welzijn van dieren te verbeteren. Het runnen van een asiel en pension gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarvoor hebben we doelen, strategieën en kernwaarden.

Er was dit jaar reden voor een feestje: Stichting Dierentehuis Ter Marse bestaat namelijk al 50 jaar. Een hele mijlpaal want in al die jaren hebben er duizenden dieren gebruik kunnen maken van de zorg en opvang in ons dierentehuis. Niet alleen vele zwerfdieren hebben via ons een nieuw baasje kunnen vinden, ook veel dieren waar mensen niet meer voor konden zorgen, konden via de opvang wisselen van eigenaar. Door de jaren heen is er veel veranderd, qua wetgeving en qua welzijn voor dieren. We hebben altijd geprobeerd om hier zo snel mogelijk op in te spelen, wat onder andere geleid heeft tot ruimere, schoner en minder stressvolle verblijven, medische zorg op hoog niveau, gedragsbegeleiding waar nodig en geschoolde medewerkers. Tijdens deze periode is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie en vervult maatschappelijk gezien voor de gehele regio, en zelfs daarbuiten, een belangrijke rol.

Vanwege de verdere gewenste professionalisering, die mede wordt ingegeven door de strenge wetgeving , wordt van onze medewerkers en vrijwilligers heel veel gevraagd. We zijn dan ook bijzonder trots op hen, die zich dag en uur onverminderd inzetten voor ons asiel.  Het vele werk dat dagelijks wordt verricht mag dan voor de meesten vrijwillig zijn, het is zeker niet vrijblijvend. Het bestuur wil  daarom alle medewerkers en vrijwilligers hartelijk danken voor hun betrokkenheid en buitengewone inzet in 2018. Een woord van dank gaat ook uit naar de vele "Vrienden van Ter Marse" en de sponsoren voor hun materiële bijdragen. Op bestuurlijk niveau blijft ons takenpakket fors. In financieel opzicht - hoe kan het ook anders - blijft het passen en meten. Ook in 2019 zullen we ons blijven inzetten voor het welzijn van onze dieren. 

Oud en nieuw.
Oud en Nieuw levert vaak veel stress op voor uw huisdieren. Uiteraard doen we een beroep op u om zorgvuldig om te gaan met vuurwerk en niet dicht in de buurt van dieren af te steken. Voor honden en katten zijn er gelukkig een aantal mogelijkheden om ze een iets rustigere nacht te geven. Als al deze methoden en middelen geen uitkomst bieden, kunt u er ook eens aan denken om u hond of kat op oudejaarsdag naar ons pension te brengen.

Namens het gehele bestuur en alle medewerkers en vrijwilligers van Dierentehuis Ter Marse wens ik u een gelukkig en inspirerend 2019.


JT Berends,
voorzitter.
 
 

Welkom bij Dierentehuis Ter Marse

Stichting Dierentehuis Ter Marse, heeft als voornaamste doelstelling de opvang van thuisloze honden en katten in haar verzorgingsgebied.

Het werkgebied/ verzorgingsgebied van het Dierentehuis omvat de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn en Midden-Groningen. De voormalige gemeente Vlagtwedde (na de herindeling gemeente Westerwolde) valt ook binnen ons werkgebied. In 1968 werd Dierentehuis Ter Marse opgericht met als primair doel: opvang van zwerfhonden en zwerfkatten. Het asiel was tot begin 2006 gevestigd aan de Maarsbroek te Stadskanaal. In 2006 zijn we verhuisd naar het huidig onderkomen: een prachtig nieuw pand aan de Stelmaker 10 te Stadskanaal. Hier hebben de dieren veel meer ruimte, is de omgeving veiliger, schoner en minder stressvol en zijn de werkomstandigheden voor het personeel ook veel beter. In ons nieuw pand is behalve een dierenasiel ook een dierenpension voor honden en katten aanwezig. Stichting Dierentehuis Ter Marse vierde in 2008 haar 40-jarig jubileum. Tijdens deze periode is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie en vervult maatschappelijk gezien voor de gehele regio, en zelfs daarbuiten, een belangrijke rol. Lees meer...

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Dierentehuis Ter Marse, schrijf u dan nu in en ontvang elk kwartaal automatisch onze nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door...