Vakantie

De zomer ligt weer voor ons, en een heleboel zullen de komende weken weer naar het buitenland reizen, op zoek naar… Ja, naar wat eigenlijk? Vakanties zijn voor heel veel al lang veel meer dan even wat rust, een mooie omgeving of cultuur. We zoeken naar een nieuwe ervaring, een authentieke ervaring. Even een simpeler leven, ontsnappen aan de druk van presteren en consumeren. En juist die authentieke ervaring is tegenwoordig vaak een product. Een vakantie op maat gemaakt. In een toeristenbrochure wordt reclame gemaakt met : ‘huur een auto en cruise door de prachtige omgeving van …’( vul maar een naam in). En kom zo op plekjes waar de meeste toeristen niet komen’. Een toeristenbrochure waarin een reispakket wordt aangeboden om te ontsnappen aan toerisme. Een beetje vreemd?

Het is, hoe ik er tegen aan kijk. Iedereen vult de vakantieperiode op z’n eigen manier in. De vakantieperiode is voor ons dierentehuis zeker geen rust periode. De zomermaanden zijn altijd drukke maanden, zowel voor de mensen die in ons tehuis werken als de mensen die we “in het veld “hebben, de ambulance medewerkers. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we volop in de voorbereiding van de “open dag “ en het 50-jarig bestaan van ons tehuis. Op 16 juni vieren we dat en dat vergt voor velen van ons, ook van de vrijwilligers een flinke inspanning. Ik denk dat die datum in onze regio wel al bekend is. Er is flink reclame voor gemaakt en het beloofd een hele leuke dag te worden met veel activiteiten.

Nieuwe zaken in ons dierentehuis? Ja die zijn er ook. We zijn bezig om een groot hondenspeelveld te realiseren vlak bij het asiel. We hebben een uitbreiding in ons wagenpark, er is een Ter Marse huisdieren taxi bij gekomen voor de ritten waar niet altijd de ambulance voor ingezet hoeft te worden. U ziet er is genoeg te doen en er wordt ook heel veel gedaan. Ook in de vakantie. Ik hoop dat er heel veel mensen van binnen en buiten Stadskanaal op 16 juni even een kijkje komen nemen in het “50-jarige Dierentehuis ter Marse”.

Verder wens ik iedereen een hele prettige vakantie met de hoop dat, waar je ook heen gaat, je echt krijgt wat je ervan had verwacht.

Cor lamain

Welkom bij Dierentehuis Ter Marse

Stichting Dierentehuis Ter Marse, heeft als voornaamste doelstelling de opvang van thuisloze honden en katten in haar verzorgingsgebied.

Het werkgebied/ verzorgingsgebied van het Dierentehuis omvat de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn en Vlagtwedde en de gemeente Hoogezand-Sappemeer. In 1968 werd Dierentehuis Ter Marse opgericht met als primair doel: opvang van zwerfhonden en zwerfkatten. Het asiel was tot begin 2006 gevestigd aan de Maarsbroek te Stadskanaal. In 2006 zijn we verhuisd naar het huidig onderkomen: een prachtig nieuw pand aan de Stelmaker 10 te Stadskanaal. Hier hebben de dieren veel meer ruimte, is de omgeving veiliger, schoner en minder stressvol en zijn de werkomstandigheden voor het personeel ook veel beter. In ons nieuw pand is behalve een dierenasiel ook een dierenpension voor honden en katten aanwezig. Stichting Dierentehuis Ter Marse vierde in 2008 haar 40-jarig jubileum. Tijdens deze periode is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie en vervult maatschappelijk gezien voor de gehele regio, en zelfs daarbuiten, een belangrijke rol. Lees meer...

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Dierentehuis Ter Marse, schrijf u dan nu in en ontvang elk kwartaal automatisch onze nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door...