Dierenartsenpraktijk Stadskanaal is de vaste dierenarts van Dierentehuis Ter Marse. De dierenarts komt 1 x per week in het asiel. Dan worden alle nieuw binnengekomen dieren onderzocht en krijgen ze de nodige behandeling.

Als het dier direct behandeling nodig heeft , gaat het dier naar de praktijk aan de Handelsstraat. Ook alle nodige operaties vinden daar plaats. Als het nodig is om meer onderzoek te doen, zoals bloedonderzoek of voor het maken van een röntgenfoto wordt dat ook op de praktijk gedaan. Op deze manier proberen wij als praktijk een steentje bij te dragen aan de opvang en verzorging van de zwerfdieren en dieren voor herplaatsing. Ook deze dieren verdienen een goede behandeling. De medewerkers en vrijwilligers van Dierentehuis Ter Marse doen daarvoor hun uiterste best!

Dierenartsenpraktijk Stadskanaal is een praktijk voor voornamelijk gezelschapsdieren, maar ook voor hobbymatig gehouden landbouwhuisdieren en paarden kunt u bij de praktijk terecht of komen ze bij u thuis. Ze bestaan uit een gedreven team van 2 dierenartsen en 3 para-veterinairen, die allen passie en liefde hebben voor dieren. Het leveren van goede kwaliteit zorg is natuurlijk hun doelstelling. En ze vinden het belangrijk om de eigenaar te betrekken bij de behandeling van hun huisdier. Het streven is een goede voorlichting te geven, zodat de eigenaar weet wat de diagnose en behandelmogelijkheden zijn. De praktijk is daarvoor goed uitgerust met kennis en apparatuur. De meeste operaties worden zelf uitgevoerd en bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek worden op de praktijk gedaan. Ook kunnen er röntgenfoto’s worden gemaakt en kan er echografisch onderzoek plaatsvinden.

Voor meer informatie kijk op de website : www.dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl

Welkom bij Dierentehuis Ter Marse

Stichting Dierentehuis Ter Marse, heeft als voornaamste doelstelling de opvang van thuisloze honden en katten in haar verzorgingsgebied.

Het werkgebied/ verzorgingsgebied van het Dierentehuis omvat de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn en Vlagtwedde en de gemeente Hoogezand-Sappemeer. In 1968 werd Dierentehuis Ter Marse opgericht met als primair doel: opvang van zwerfhonden en zwerfkatten. Het asiel was tot begin 2006 gevestigd aan de Maarsbroek te Stadskanaal. In 2006 zijn we verhuisd naar het huidig onderkomen: een prachtig nieuw pand aan de Stelmaker 10 te Stadskanaal. Hier hebben de dieren veel meer ruimte, is de omgeving veiliger, schoner en minder stressvol en zijn de werkomstandigheden voor het personeel ook veel beter. In ons nieuw pand is behalve een dierenasiel ook een dierenpension voor honden en katten aanwezig. Stichting Dierentehuis Ter Marse vierde in 2008 haar 40-jarig jubileum. Tijdens deze periode is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie en vervult maatschappelijk gezien voor de gehele regio, en zelfs daarbuiten, een belangrijke rol. Lees meer...

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Dierentehuis Ter Marse, schrijf u dan nu in en ontvang elk kwartaal automatisch onze nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door...