Hallo, Kiara is hier nu een week en het gaat best redelijk. Toen ze uit de mand kwam was ze gelijk nieuwsgierig naar alles, maar ik was haar na een half uur wel gelijk kwijt. Ze bleek onder de keukenkastjes te zitten, dus die hebben we uit elkaar moeten halen. Ze bleef daar de hele middag in de buurt zitten, dus uiteindelijk hebben we haar daar vandaan moeten jagen. Vervolgens is ze onder de bank gaan zitten. Toen m'n moeder weg was en het 's avonds was, kwam ze onder de bank vandaan om alles verder te verkennen. Ze was opeens heel actief en heeft gelijk 's nachts de helft uit de vensterbank gegooid en wat dingen stuk gemaakt.

Vanaf zondag ging het een stuk beter. Overdag is ze erg rustig en ligt ze op één van de plakken met dekentjes of in de krabpaal/tunnel erboven naar vogeltjes te kijken. Vanaf dag 2 komt ze in de buurt en wil alles weten vooral als ik eten heb en komt tot ongeveer een afstand van 30 centimer van m'n voeten zitten als ik op de bank lig. Ze vindt het leuk om over het kleed te rollen en ook om de kleinste baardagaam in de gaten te houden als die beweegt. De grote wateragaam is vooral nog een beetje eng. Zeker nadat ie een meter breed water uit z'n zwembad sputterde toen hij vond dat Kiara te dichtbij kwam (de wateragaam is nog gestrest van de verhuizing en gaat nog niet zo goed).

Ze eet goed, maar lijkt niet echt geïnteresseerd te zijn in speelgoed of dozen. Vooral stukjes vlees die ik op m'n bord laat liggen zijn erg leuk om te pakken te krijgen. Als ik ergens sta als ze er langs wil, is nog wel eng. Ik moet dan in een hoekje gaan staan, en dan rent ze gebukt voorbij naar de volgende kamer. Ze is vooral 's avonds actief en loopt dan veel rond om daarna op het hoekje van de bank te gaan zitten. Ik moet haar nog wel even afleren dat ze de bank en muziekboxen niet als krabpaal mag gebruiken, maar dat gaat wel lukken.

Groetjes,

Lizzy

Welkom bij Dierentehuis Ter Marse

Stichting Dierentehuis Ter Marse, heeft als voornaamste doelstelling de opvang van thuisloze honden en katten in haar verzorgingsgebied.

Het werkgebied/ verzorgingsgebied van het Dierentehuis omvat de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn en Vlagtwedde en de gemeente Hoogezand-Sappemeer. In 1968 werd Dierentehuis Ter Marse opgericht met als primair doel: opvang van zwerfhonden en zwerfkatten. Het asiel was tot begin 2006 gevestigd aan de Maarsbroek te Stadskanaal. In 2006 zijn we verhuisd naar het huidig onderkomen: een prachtig nieuw pand aan de Stelmaker 10 te Stadskanaal. Hier hebben de dieren veel meer ruimte, is de omgeving veiliger, schoner en minder stressvol en zijn de werkomstandigheden voor het personeel ook veel beter. In ons nieuw pand is behalve een dierenasiel ook een dierenpension voor honden en katten aanwezig. Stichting Dierentehuis Ter Marse vierde in 2008 haar 40-jarig jubileum. Tijdens deze periode is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie en vervult maatschappelijk gezien voor de gehele regio, en zelfs daarbuiten, een belangrijke rol. Lees meer...

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Dierentehuis Ter Marse, schrijf u dan nu in en ontvang elk kwartaal automatisch onze nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door...