Op 7 november j.l. heb ik Tommes bij jullie vandaan mee naar huis genomen.

We hebben even moeten wennen aan elkaar, alhoewel Tommes zich hier in huis meteen wel op zn gemak voelde. Hij is erg knuffelig, maar wel op zijn tijd. Maar daar is ie dan ook een kat voor.

Na ruim 4 weken heb ik hem naar buiten gelaten. Hij zat trouwens zelf al vanaf dag 2 bij de achterdeur met de duidelijke wens om naar buiten te gaan. Hij is graag buiten. Als ik naar mijn werk ga of ergens anders heen gaat hij ook meestal wel naar buiten. Als ik thuis ben wil hij ook wel even naar buiten maar is dan altijd snel weer terug. Ik heb het idee dat hij het wel gezellig vindt zo samen thuis. 

Hij heeft wel wat aanvaringen gehad met de katten uit de buurt, te merken aan de wondjes die hij had. Maar er komen geen nieuwe bij, dus ik ga er van uit dat het allemaal duidelijk is onderling. Heel soms zie ik m wel eens in de buurt van een andere kat, en het is geen macho kat, gelukkig.

Hij vindt het ook geen probleem als er hier een ( kleine) hond op bezoek komt. Hij is dan wel even voorzichtig, maar gaat niet weg en doet ook niks. Hij is wel erg gek op eten. Daar moet ik hem echt in afremmen. Als het aan Tommes ligt eet hij aan een stuk door. Ik heb goed voer voor hem gekocht. Hij krijgt de voorgeschreven hoeveelheid, wat in zijn beleving te weinig is natuurlijk. Maar in eerste instantie heeft hij veel te veel gegeten en hij werd ook al wat dikker. Hij is nu weer mooi slank.

Kortom: ik ben erg blij met Tommes en ik heb het idee dat hij het hier ook prima naar zn zin heeft.

Mvg,

Ellen Tijsterman

Welkom bij Dierentehuis Ter Marse

Stichting Dierentehuis Ter Marse, heeft als voornaamste doelstelling de opvang van thuisloze honden en katten in haar verzorgingsgebied.

Het werkgebied/ verzorgingsgebied van het Dierentehuis omvat de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn en Vlagtwedde en de gemeente Hoogezand-Sappemeer. In 1968 werd Dierentehuis Ter Marse opgericht met als primair doel: opvang van zwerfhonden en zwerfkatten. Het asiel was tot begin 2006 gevestigd aan de Maarsbroek te Stadskanaal. In 2006 zijn we verhuisd naar het huidig onderkomen: een prachtig nieuw pand aan de Stelmaker 10 te Stadskanaal. Hier hebben de dieren veel meer ruimte, is de omgeving veiliger, schoner en minder stressvol en zijn de werkomstandigheden voor het personeel ook veel beter. In ons nieuw pand is behalve een dierenasiel ook een dierenpension voor honden en katten aanwezig. Stichting Dierentehuis Ter Marse vierde in 2008 haar 40-jarig jubileum. Tijdens deze periode is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie en vervult maatschappelijk gezien voor de gehele regio, en zelfs daarbuiten, een belangrijke rol. Lees meer...

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Dierentehuis Ter Marse, schrijf u dan nu in en ontvang elk kwartaal automatisch onze nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door...