Info bulletin Dierentehuis Ter Marse

Bericht niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie

Voorwoord

Het is alweer december en het jaar 2018 zit er bijna op. December is ieder jaar opnieuw een drukke en enerverende maand met de afsluiting van het jaar. Het is wellicht een cliché maar wat is het jaar voorbij gevlogen! Deze laatste dagen van december zijn het moment om terug te kijken op het jaar dat achter ons ligt en vooruit te blikken op het komende jaar. Terugkijkend kunnen wij concluderen dat het een dynamisch jaar is geweest. We hebben met succes volop ingezet op het welzijn van dieren te verbeteren. Het runnen van een asiel en pension gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarvoor hebben we doelen, strategieën en kernwaarden.

Er was dit jaar reden voor een feestje: Stichting Dierentehuis Ter Marse bestaat namelijk al 50 jaar. Een hele mijlpaal want in al die jaren hebben er duizenden dieren gebruik kunnen maken van de zorg en opvang in ons dierentehuis. Niet alleen vele zwerfdieren hebben via ons een nieuw baasje kunnen vinden, ook veel dieren waar mensen niet meer voor konden zorgen, konden via de opvang wisselen van eigenaar. Door de jaren heen is er veel veranderd, qua wetgeving en qua welzijn voor dieren. We hebben altijd geprobeerd om hier zo snel mogelijk op in te spelen, wat onder andere geleid heeft tot ruimere, schoner en minder stressvolle verblijven, medische zorg op hoog niveau, gedragsbegeleiding waar nodig en geschoolde medewerkers. Tijdens deze periode is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie en vervult maatschappelijk gezien voor de gehele regio, en zelfs daarbuiten, een belangrijke rol.

Vanwege de verdere gewenste professionalisering, die mede wordt ingegeven door de strenge wetgeving , wordt van onze medewerkers en vrijwilligers heel veel gevraagd. We zijn dan ook bijzonder trots op hen, die zich dag en uur onverminderd inzetten voor ons asiel.  Het vele werk dat dagelijks wordt verricht mag dan voor de meesten vrijwillig zijn, het is zeker niet vrijblijvend. Het bestuur wil  daarom alle medewerkers en vrijwilligers hartelijk danken voor hun betrokkenheid en buitengewone inzet in 2018. Een woord van dank gaat ook uit naar de vele "Vrienden van Ter Marse" en de sponsoren voor hun materiële bijdragen. Op bestuurlijk niveau blijft ons takenpakket fors. In financieel opzicht - hoe kan het ook anders - blijft het passen en meten. Ook in 2019 zullen we ons blijven inzetten voor het welzijn van onze dieren. 

Oud en nieuw.
Oud en Nieuw levert vaak veel stress op voor uw huisdieren. Uiteraard doen we een beroep op u om zorgvuldig om te gaan met vuurwerk en niet dicht in de buurt van dieren af te steken. Voor honden en katten zijn er gelukkig een aantal mogelijkheden om ze een iets rustigere nacht te geven. Als al deze methoden en middelen geen uitkomst bieden, kunt u er ook eens aan denken om u hond of kat op oudejaarsdag naar ons pension te brengen.

Namens het gehele bestuur en alle medewerkers en vrijwilligers van Dierentehuis Ter Marse wens ik u een gelukkig en inspirerend 2019.


JT Berends,
voorzitter.
 
  

Baasje gezocht...drie musketiers

3 musketiers zoeken samen een warm mandje.

Lees verder


 

Baasje gezocht...Candy ( geadopteerd 28-12-18)

Lieve knuffelkont zoekt een gezellig huisje.

Lees verder


 

Baasje gezocht...Minous

Minous is bij ons terecht gekomen omdat het niet meer goed ging thuis met de andere katten.

Lees verder


 

Baasje gezocht...Indra

Verlegen poesje zoekt baasje met geduld.

Lees verder


 

Donatie

Els Jans heeft een fantastisch resultaat behaald met haar inzamelingsactie in Veendam. Ze heeft bij diverse winkels maar liefst 11 karren met dierenvoeding verzameld. Onze dieren kunnen de buikjes lekker rond eten.

Els, dankjewel dat je je zo voor ons hebt ingezet. We waarderen het enorm! 

Donatie Welkoop Veendam

We, of eigenlijk onze dieren, zijn nog meer verwend. Welkoop Veendam heeft een prachtige schenking gedaan.

Daar zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar voor! 

Blij baasje...Happy

Hallo lieve oude verzorgers! Ik heb jullie zoveel te vertellen!

Lees verder


 

Blij baasje...Bengy en Lady

Ik wilde even laten weten dat het super goed gaat met Lady en Bengy. Ze doen het super goed.

 We hebben even voor een paar dagen oppas hondjes en daar reageren ze super goed op.

Ze zijn zo lief samen en spelen veel. We zijn zo blij met ze. 

blij baasje...Venum

Klein berichtje van Venum. Het gaat tot nu toe heel goed met onze nieuwe huisgenoot.

Lees verder


 

Ambu nieuwtjes

Dierenambulance Stadskanaal is onderdeel van Dierentehuis Ter Marse. Dit dierentehuis, gevestigd aan de Stelmaker 10 te Stadskanaal, verzorgt de asielplicht van de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn, Vlagtwedde en Hoogezand-Sappemeer.

Lees verder


 

Vrijwilligers in het zonnetje

Onze vrijwilliger Veronique en haar partner Ronnie zijn voor de tweede keer trotse ouders geworden van een dochter. Hun dochter Zoë is grote zus geworden van Fayèn. Fayèn is geboren op 21 juni.

Daarnaast hebben we nog meer babynieuws :-)

Lees verder


 

 
Powered by AcyMailing