Info bulletin Dierentehuis Ter Marse

Bericht niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie

Voorwoord

Vakantie

De zomer ligt weer voor ons, en een heleboel zullen de komende weken weer naar het buitenland reizen, op zoek naar… Ja, naar wat eigenlijk? Vakanties zijn voor heel veel al lang veel meer dan even wat rust, een mooie omgeving of cultuur. We zoeken naar een nieuwe ervaring, een authentieke ervaring. Even een simpeler leven, ontsnappen aan de druk van presteren en consumeren. En juist die authentieke ervaring is tegenwoordig vaak een product. Een vakantie op maat gemaakt. In een toeristenbrochure wordt reclame gemaakt met : ‘huur een auto en cruise door de prachtige omgeving van …’( vul maar een naam in). En kom zo op plekjes waar de meeste toeristen niet komen’. Een toeristenbrochure waarin een reispakket wordt aangeboden om te ontsnappen aan toerisme. Een beetje vreemd?

Het is, hoe ik er tegen aan kijk. Iedereen vult de vakantieperiode op z’n eigen manier in. De vakantieperiode is voor ons dierentehuis zeker geen rust periode. De zomermaanden zijn altijd drukke maanden, zowel voor de mensen die in ons tehuis werken als de mensen die we “in het veld “hebben, de ambulance medewerkers. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we volop in de voorbereiding van de “open dag “ en het 50-jarig bestaan van ons tehuis. Op 16 juni vieren we dat en dat vergt voor velen van ons, ook van de vrijwilligers een flinke inspanning. Ik denk dat die datum in onze regio wel al bekend is. Er is flink reclame voor gemaakt en het beloofd een hele leuke dag te worden met veel activiteiten.

Nieuwe zaken in ons dierentehuis? Ja die zijn er ook. We zijn bezig om een groot hondenspeelveld te realiseren vlak bij het asiel. We hebben een uitbreiding in ons wagenpark, er is een Ter Marse huisdieren taxi bij gekomen voor de ritten waar niet altijd de ambulance voor ingezet hoeft te worden. U ziet er is genoeg te doen en er wordt ook heel veel gedaan. Ook in de vakantie. Ik hoop dat er heel veel mensen van binnen en buiten Stadskanaal op 16 juni even een kijkje komen nemen in het “50-jarige Dierentehuis ter Marse”.

Verder wens ik iedereen een hele prettige vakantie met de hoop dat, waar je ook heen gaat, je echt krijgt wat je ervan had verwacht.

Cor lamain


 

Agenda Open dag

Dierentehuis Ter Marse 50 jarig jubileum.

Dat willen we graag samen met u vieren op zaterdag 16 juni.

Wat is er te doen?

* Kijkje achter de schermen
* Live optreden van Bert & Loes
* Rommelmarkt
* Rad van Fortuin
* Springkussen
* Schminken
* Raadspelletje
* Heerlijke versnaperingen o.a. taart, hamburger, vegaburger
* Dog of fame

En uiteraard kennismaken met de asieldieren!

Waar: Stelmaker 10 in Stadskanaal
Hoe laat: 11:00 uur tot 15:00 uur

Wegens de voorbereidingen zijn wij op donderdag 14 juni en op vrijdag 15 juni gesloten. Voor dringende zaken kunt u in contact met ons komen via het nummer: 0900-0245 

Dierenambulance

Ik zie u al denken “Dierenambulance Stadskanaal”, wat hebben wij daar nou mee te maken?

Lees verder


 

Onze dierenarts

Dierenartsenpraktijk Stadskanaal is de vaste dierenarts van Dierentehuis Ter Marse.

Lees verder


 

Textiel inzameling

U kunt de asieldieren ook helpen door uw gebruikte textiel en schoenen bij ons in te leveren.

Bij de balie van ons dierentehuis kunt u uw overtollige kleding en schoenen inleveren (geen dekbedden en kussens). Op ons terrein staan twee kledingcontainers van Stichting Dierenlot. We ontvangen van deze Stichting een vergoeding per kilo.

Alle ingeleverde spullen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Wat niet meer draagbaar of bruikbaar is, wordt gerecycled.
Handdoeken, washandjes en vaatdoekjes zijn uiteraard ook van harte welkom, maar die gebruiken we zelf voor de schoonmaakwerkzaamheden. 

Baasje gezocht...Sandor (is geplaatst op 22-9)

Sandor is een lieve maar onzekere gecastreerde reu van 5 jaar oud.

Lees verder


 

Baasje gezocht...Oso

Oso is een grote kruising van ongeveer 1,5 jaar oud.

Lees verder


 


 

Blij baasje...Dinges

Hallo, het is een beetje later dan we wilden, maar we willen jullie toch graag even laten zien hoe het met Dinges gaat.

Lees verder


 

Baasje gezocht...Jagger (is geadopteerd)

Hallo allemaal,

mijn naam is Jagger. Ik ben begin maart gevonden in Stadskanaal.

Lees verder


 

Blij baasje...Kiara

Hallo, Kiara is hier nu een week en het gaat best redelijk.

Lees verder


 
Hier 1
 
Klik hier om u af te melden
Powered by AcyMailing