Onzekere kater zoekt veel rust en geduld

Wat hebben we een zwak voor onze Smartie. Eigenlijk vindt deze kater alles eng en waarschuwt hij direct met een blaas of een harde miauw. Maar wat hij eigenlijk hartstikke fijn vindt is een aai over zijn bol!

Het kan best zo zijn dat Smartie een lange tijd op straat voor zichzelf heeft moeten zorgen. Hierdoor is hij wat afwachtend en wantrouwend naar nieuwe situaties. Inmiddels is hij echt wel aan ons gewend, maar ook wij moeten hem niet forceren, wat bij een bezoek aan de dierenarts best wel eens nodig is. Maar als hij zo lekker in zijn mandje ligt en hij rustig benaderd wordt, laat hij al snel blijken dat je hem mag kriebelen. Dan voel je dat hij hier en daar nog wat korstjes heeft, waardoor wij denken dat het leven voor hem niet makkelijk is geweest. Maar vanaf hier wordt alles beter!

We denken dat een match met drukke (jonge) kinderen niet gaat werken voor Smartie en hetzelfde geldt voor honden. Andere katten negeert hij gewoon, maar wie weet kan 1-op-1 contact met een kat hem juist helpen de mensen weer meer te vertrouwen. Smartie moet vooral een rustig huisje, met weinig verandering, heel veel geduld om hem het tempo te laten bepalen en een lekker warme mand. Klinkt dit als jouw huis?

Mede mogelijk gemaakt door...