HELP, IK HEB EEN VOGEL GEVONDEN, WAT NU?!

Het broedseizoen is in volle gang, jonge vogeltjes staan op het punt om uit te vliegen, katten en andere (roof)dieren liggen op de loer.  De kans dat u een gewond vogeltje vindt is juist deze maanden zeer denkbaar. Een logische stap bij zoiets is contact op te nemen met de dierenambulance in uw regio. Dat kan inderdaad nog steeds voor advies en om u te helpen bij het vinden van opvangcentra.

DIERENAMBULANCE KAN TIJDELIJK NIET RIJDEN VOOR HET OPHALEN VAN GEWONDE VOGELS

Helaas kan Dierenambulance Stadskanaal momenteel geen ritten verzorgen om deze diertjes naar een opvangcentrum te vervoeren. Over de redenen hieronder meer.

TE KORT AAN VRIJWILLIGERS DIE OP DE DIERENAMBULANCE KUNNEN RIJDEN

De Dierenambulance wordt alleen bezet door een kleine groep vrijwilligers. Mensen die 24/7 de dierenambulance bemannen. En wij zijn verantwoordelijk voor het vervoeren van zwerfdieren. Denk hierbij voornamelijk aan honden en katten. Helaas hebben we een ernstig te kort aan vrijwilligers en hebben we keuzes moeten maken.


Ook wij betreuren dit, want ons dierenhart klopt voor elk dier. Voor alsnog  gaan we ervan uit dat dit een tijdelijk besluit is. We hopen op korte termijn meer vrijwilligers te kunnen verwelkomen. Wilt u meer weten over werken op de Dierenambulance, neemt u dan vooral contact met ons op via dierenopvang@termarse.nl

MEDEWERKERS EN VRIJWILLIGERS STUITEN VAAK OP ONBEGRIP

Onze medewerkers en vrijwilligers horen vaak de volgende reactie ‘Maar jullie worden er toch voor betaald?’ Daar kunnen we kort over zijn, het antwoord is nee. Voor het vervoeren en opvangen van vogels ontvangen wij geen vergoeding. Ook onze vrijwilligers rijden, in weer en wind, vrijblijvend op de Dierenambulance. Omdat zij een hart voor alle dieren hebben.

Helaas worden onze medewerkers en vrijwilligers soms op een onaardige wijze te woord gestaan. Dat kan niet de bedoeling zijn. Onze inzet is groot, onze middelen beperkt. Daarom vragen wij u begrip te hebben voor deze situatie.

DIT KUNT U ZELF DOEN!
Ziet u een jong vogeltje op de straat liggen? …..

Heeft uw kat een vogeltje gepakt? ….

Neem contact op met een vogelopvangcentrum, gegevens staan op onze site  https://dierenasielstadskanaal.nl/dierenambulance/opvangcentra-en-dierenartsen/

WANNEER KUNT CONTACT OPNEMEN MET DIERENAMBULANCE STADSKANAAL?

Naast de eerder genoemde huisdieren rijden we ook voor:

-In het wild levende gewonde zoogdieren.

-Roofvogels

-Zwanen

-Vleermuizen

BEREIKBAARHEID DIERENAMBULANCE

We zijn genoodzaakt om de rijtijden aan te passen in verband met het bovengenoemde personeelstekort. De dierenambulance rijdt tussen 08.00 en 17.00 uur en na 17.00 uur alleen voor uiterste spoedgevallen. U kunt in contact komen met de dierenambulance via het nummer 0599-614905, optie 1 in het keuze menu.