Gummy

De meeste katten die worden binnengebracht als zwerver belanden bij ons in een klein paradijs. Anders is het voor de katten die vanuit een thuissituatie door omstandigheden bij ons terecht komen. Zo ook Gummy, die maar moeilijk kan wennen aan haar verblijf in een asiel ten opzichte van thuis op de bank. We zien bij haar vooral angst, geen agressie, en langzaam maar zeker laat ze toe dat we haar op haar kopje kriebelen.

Gummy is ook de jongste niet meer, door de dierenarts op 10+ geschat. Dat maakt het voor haar extra lastig zich aan te passen aan de nieuwe situatie, wat natuurlijk opnieuw zo gaat zijn bij een verhuizing naar jouw thuis. Voor Gummy zoeken we dan ook een rustige omgeving, zonder honden of kinderen. Andere katten zijn geen probleem, dit is ze gewend. Zelfs als ze de katten niet kent, accepteert ze hen direct (mits het van twee kanten komt natuurlijk). We denken zelfs dat de aanwezigheid van een sociale kat haar kan helpen haar draai te vinden.

We vinden het lastig inschatten of Gummy naar buiten zou willen. Hier ligt ze het liefst in de buitenren, maar vanwege haar angstige karakter is ons advies hoe dan ook haar eerst zo lang mogelijk binnen te laten wennen. Haar als binnenkat plaatsen kan een risico met zich meebrengen.

Wil jij Gummy de kans geven bij jou tot rust te komen plannen we graag een kennismaking in.