Dex

Met zijn ruime 7 jaar is Dex nog niet echt oud te noemen, maar hij kan zich gedragen als een echte opa. Nu faciliteren wij hem daar ook in, met zijn lekkere dikke kussens in de kennel om zijn stramme botten op te laten rusten. Maar ook Dex heeft af en toe nog gewoon zijn gekke kwartiertje en met name knuffels zijn niet veilig voor hem. Mocht Dex toch een knuffel te pakken hebben, neem dan afscheid van de knuffel, want Dex laat deze zich niet afpakken. Hierin ligt dan ook een reden van zijn verblijf bij ons.

Ondanks dat Dex een ongecastreerde reu is, speelt hem met regelmaat onzekerheid op. Vreemden vindt hij spannend en hij zal vocalen inzetten om er voor te zorgen dat men niet dichter bij hem in de buurt komt. Hij heeft echt flink de tijd nodig om aan je te wennen, dus meerdere kennismakingen zullen bij hem noodzakelijk zijn voordat overgegaan kan worden tot adoptie. Het aanbieden van lekkers zorgt overigens wel voor snelle vorderingen en Dex vindt alles lekker!

Dex kan niet geplaatst worden bij katten, hier gaat hij achteraan. Het advies is dan ook hem niet los te laten lopen, want ook buiten zal hij ze opjagen. Met andere honden is hij wisselend, al wil Dex wel de baas zijn. Een plaatsing bij een andere dominante hond is dan ook niet aan te raden. Omdat Dex nogal beschermend is naar zijn speelgoed en eten, zullen we hem niet plaatsen bij kinderen. Hij is op zich goed te lezen en waarschuwt goed als hij het ergens niet mee eens is, maar van een kind valt niet te verwachten dat dit begrepen wordt.

Toch is Dex ook een heel ontspannen hond. Hij kan heerlijk zijn eigen ding doen, chillen met een bot op zijn kussen en autorijden vind hij geweldig. Hij kan de aandacht ook heel bewust opzoeken en met zijn forse hoofd is hij niet te negeren. Even lekker kroelen achter zijn oren vindt hij heerlijk en Dex is dan ook niet graag alleen. Wanneer je hele dagen van huis bent om te werken, zal Dex niet de match voor jou zijn. Denk je na het lezen van zijn verhaal dat jij wel de perfecte match bent voor Dex, plannen we graag een kennismaking in!